Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon na nářadí zdarma k objednávce nad 4300 Kč

Zaměřte se na Ironman Frankfurt v Německu

Hledáte svůj budoucí dálkový triatlon mezi Ironman International? Ironman Frankfurt má co nabídnout mezi vysokými mrakodrapy, půvabnými německými vesnicemi a svěží zelenou krajinou! Tento německý závod, který je doprovodným závodem mistrovství Evropy Ironman, je nepřehlédnutelným závodem, který vám doporučujeme podrobně prozkoumat. Směr Frankfurt!

Frankfurtský Ironman: kde a kdy?

Největší závod Ironman v Evropě, Ironman Frankfurt, se koná v Německu ve Frankfurtu nad Mohanem, ekonomickém hlavním městě země. Tento region, který je skutečným městským hřištěm, je zároveň jedním z nejpříjemnějších krajinných míst, zejména v době konání plaveckých a cyklistických závodů.

Každé léto se město chystá hostit přibližně 3 000 sportovců a tisíce diváků, kteří se sjíždějí na tuto sportovní akci sponzorovanou Mainovou. Od prvního ročníku v roce 2002 dobře promazaná a propracovaná organizace pro jedinečný zážitek nesený nadměrným germánským šílenstvím!

Mistrovství Evropy Ironman

Německý Ironman Europe se kdysi konal v Rothu a je rodištěm triatlonu Ironman na starém kontinentu. Je tedy logické, že se v této zemi od roku 2005 koná Mistrovství Evropy Ironman!

Soutěže ve Frankfurtu se tak účastní elita dálkového triatlonu, která bojuje o tituly mistra a mistryně Evropy Ironman. Závod je však otevřený i pro amatéry: je to příležitost utkat se s těmi nejlepšími v disciplíně řetězového závodu. Triatlonisté závodící v amatérské kategorii podléhají samostatnému žebříčku organizovanému podle věkových skupin.

Vzdálenosti Ironman Frankfurt

Triatlon XXL Ironman Frankfurt je trojnásobný závod, který je třeba absolvovat na celkové vzdálenosti 226 km. Abyste mohli vítězoslavně pozvednout medaili finišera, musíte tento okruh zvládnout za méně než 15 hodin a splnit níže uvedené časové limity.

Je ovšem třeba mít na paměti, že Ironman se nedá improvizovat. Specifická a důkladná příprava se ukazuje jako nezbytná pro to, abyste k tomuto náročnému závodu přistoupili za co nejlepších podmínek.

Tady je rozdělení vzdáleností podle jednotlivých složek:

  • plavání: 3,8 km;
  • cykloturistika: 180 km;
  • maraton: 42,195 km.

Je třeba více, aby vás to vyděsilo? Pak je čas prostudovat profily jednotlivých kurzů!

Plavecká událost

Závod startuje na jezeře Langener Waldsee, několik kilometrů od Frankfurtu, po vlnovém startu. Plavci startují ve vodě o teplotě kolem 23 stupňů za šplouchání a křiku diváků. V závislosti na aktuální teplotě vody jsou neopreny buď povoleny, nebo zakázány.

Kurz se skládá z jedné smyčky a musí být bezpodmínečně dokončen za méně než 2 h 20 min. Australský výjezd je zpestřením akce a přidává další obtížnost. V polovině trasy musí triatlonisté opustit jezero a absolvovat velmi krátký úsek na suchu.

Cyklistická akce

Po plavání je čas na kolo! Obě smyčky nejprve projíždějí Frankfurtem, kterému se přezdívá "Mainhattan". Cesty, po kterých se vydáte, lemuje nespočet závratných věží, které se táhnou k nebi stejně jako frankfurtské tepny. Pak městské prostředí ustoupí bukolickému venkovu a malebným vesničkám posetým povzbuzujícími vějíři.

Bref, spíše zvlněný okruh, který bude dokončen maximálně 10 hodin po startu Ironmana Frankfurt.

Běžecká událost

Jakmile kolo odložíte, čeká vás titánský běh! Maraton se běží na tři kola v srdci Frankfurtu na rovinatém terénu. Předtím, než se triatlonisté vydali do historického centra, prošli za potlesku publika břehy řeky Main. Nakonec se cílová čára vytvoří před Römerem, středověkou radnicí. Určitě je to něco, co vás nadchne!

Cena Ironman Frankfurt

Jedná se o skutečnou německou nadvládu mezi muži, kteří se pravidelně dělí o čelo žebříčku, zejména v posledním vydání.

Mužské stupně vítězů pro ročník 2019:

  • Evropský šampion Ironman: Jan Frodeno (Německo) za 7 h 56 min 2 s;
  • stříbrná medaile: Sebastian Kienle (Německo) za 8 h 1 s ;
  • Bronzová medaile: Franz Loeschke (Německo) za 8 h 17 min 24 s.

Ženské stupně vítězů ročníku 2019:

  • Evropská šampionka Ironman: Skye Moench (USA) za 9 hod. 15 min. 31 s;
  • stříbrná medaile: Imogen Simmonds (Švýcarsko) za 9 h 26 min 1 s;
  • Bronzová medaile: Jen Annett (Kanada) za 9 h 36 min 25 s.

Rekord na frankfurtské trati drží Jan Frodeno s časem 7 h 41 min 42 s zaběhnutým v roce 2017. V závodě žen si Švýcarka Daniela Ryf udržuje svůj rekordní čas 8:38:44 z roku 2018.

Ironman Frankfurt už pro vás nemá žádná tajemství! Co takhle dozvědět se více o dalších Ironmanech, jako je Barcelonský Ironman nebo legendární Hawaii Ironman?

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC