Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60%

Kdy byste měli jíst při dlouhé jízdě na kole?

Rozhodli jste se, že se pustíte do cyklosportiků. Pro úspěch v dlouhém závodě je nutné se vedle tréninku věnovat také výživě. Poté, co jsme zjistili jaký jídelníček dodržovat pro cyklistu, vám dnes nabízíme zaměření na to, kdy se stravovat při dlouhém cyklistickém závodě.

Jaký typ stravy zvolit pro cyklistiku?

Pokud vás zajímá jaký typ stravy zvolit pro cyklistiku, měli byste vědět, že nejdůležitější je především přijmout vyváženou stravu. Fyzická aktivita - zejména v případě vytrvalostních aktivit, jako je jízda na kole - vede ke zvýšení energetického výdeje, který musí být kompenzován ve stravě. To platí před zahájením, v průběhu i po ukončení úsilí. Den před akcí je nutné vytvořit si zásoby a doplnit je škrobnatými potravinami (celozrnnými). Po námaze nezanedbávejte regeneraci, která zahrnuje také stravu přizpůsobenou k doplnění glykogenových zásob.

Na jaké potraviny byste se měli zaměřit před startem závodu?

Chystáte se na cyklistický závod a zajímá vás na jaké potraviny byste se měli před startem závodu zaměřit?
Před začátkem byste měli upřednostnit potraviny s nízkým glykemickým indexem (celozrnné obiloviny: celozrnné pečivo, celozrnné těstoviny a rýži, sušené ovoce atd.). V ideálním případě by se toto jídlo mělo jíst 3 až 4 hodiny před startem, ale protože se často startuje velmi brzy, lze snídani sníst až 1 hodinu před startem závodu. Tuto snídani lze doplnit nápojem na počkání, který se konzumuje před startem.

Jaké potraviny by měly být upřednostňovány při námaze.

Chcete-li zlepšit svůj výkon, ptáte se jaké potraviny byste měli při cvičení upřednostňovat?
Při cvičení je třeba dodávat glukózu (cukr) v dostatečném a pravidelném množství, abyste udrželi hladinu cukru v krvi. K tomu byste měli upřednostnit sportovní výživu, kterou tvoří cereální tyčinky, energetické gely, ale také ovocné pasty a ovocné kompoty. V případě dlouhého závodu nebo tréninku můžete přidat slané občerstvení, jako jsou slané koláče nebo dorty. V neposlední řadě nezapomínejte na pravidelnou hydrataci, a to tak, že za hodinu vypijete 500ml kanystr naplněný energetickým nápojem nebo vodou, do které přidáte sirup nebo kostku cukru.

Když už víte, kdy jíst na dlouhý cyklistický závod, co takhle zjistit jaký je jídelníček profesionálního cyklisty?

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC