Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon na nářadí zdarma k objednávce nad 4300 Kč

Největší závody silničních kol: 3 legendární závody

Mezi různými cyklistickými závody vynikají některé svou prestiží a vzrušením. Zjistěte více o třech sportovních událostech, které patří k největším závodům v silniční cyklistice.

Tour de France: nejslavnější cyklistický závod

V roce 1903 vytvořili Henri Desgrange a Géo Lefèvre Grand boucle, který byl tehdy vyhlášen jako "největší cyklistický závod na celém světě".
Pokud je Tour de France jedním z nejprestižnějších cyklistických závodů, je také jedním z nejsledovanějších na celé planetě, protože se vysílá v téměř 200 zemích. Je to stále třetí nejsledovanější sportovní událost na světě.
Tento kultovní etapový závod, který je součástí UCI World Tour, je vedle Gira (Okolo Itálie) a Vuelty (Okolo Španělska) jedním ze tří závodů Grand Tour, které si každý jezdec chce připsat na svůj seznam vítězů.
V současné době trvají ročníky Tour de France tři týdny a zahrnují 21 etap o délce přibližně 3500 km. Cyklisté překonávají šestihrannou trasu, která je někdy hornatá, jindy venkovská, a svůj výkon zakončí v Paříži na Avenue des Champs-Élysées.
Jezdec, který vede celkovou klasifikaci, nosí během závodu slavný žlutý dres. Ačkoli vítězem Tour je cyklista, který skončí první v konečné celkové klasifikaci, existují i další známé klasifikace:
bodovací klasifikace (zelený dres);
horská klasifikace (puntíkovaný dres);
klasifikace mládeže (bílý dres);
týmová klasifikace (žlutá přilba a náprsenka).
Čtyři legendární cyklisté vyhráli Grande boucle pětkrát, včetně dvou Francouzů, Jacquese Anquetila a Bernarda Hinaulta.

Mistrovství světa v silniční cyklistice

Být korunován mistrem světa není žádná maličkost! Je to již téměř 100 let, co se v této silniční cyklistické soutěži - jedné z nejvýznamnějších v této disciplíně - utkali nejlepší světoví cyklisté.
Zvláštností těchto Mistrovství světa v cyklistice je, že se jich účastní národní tým, zatímco ve většině ostatních soutěží závodí značkové týmy.
Časovka a silniční závod, a to jak v mužské, tak v ženské kategorii, jsou jednodenní závody. Šťastní výherci získají duhový dres jako symbol své sportovní zdatnosti.

Olympijské hry: Svatý grál

Cyklistika patří mezi průkopnické disciplíny olympijských her. Přesně tak, silniční cyklistika existuje už od prvních letních olympijských her v roce 1896! Tato mýtická a jedinečná sportovní událost je bezpochyby jednou z největších silničních cyklistických soutěží na světě.
Aby jezdci získali olympijskou medaili, musí se utkat v silničním závodě jednotlivců nebo v časovce jednotlivců.
Stejně jako na mistrovství světa se cyklisté obléknou do barev své země a pokusí se získat tento grál.
Nepřehlédnutelná událost pro každého fanouška silniční cyklistiky!

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC