Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon na nářadí zdarma k objednávce nad 4300 Kč

Co je to trial na horských kolech?

Pokud jste v cyklistice nováčkem a chcete se dozvědět více o různých disciplínách horské cyklistiky, jste na správném místě. Dnes vám nabízíme pohled na trialy horských kol.

Co je to trial na horských kolech

Zkouška VTT (nazývaná také trial) spočívá v překonávání překážek, přírodních nebo umělých, rozdělených do pěti zón v určeném čase. Na zemi mohou ležet pouze pneumatiky motocyklu: pokud se jezdec opře o jakoukoli část těla, je potrestán. Za každou úspěšně zdolanou překážku získáte body. Pořadí se určuje podle počtu bodů, které každý soutěžící získá.

Nejlepší závodníci v trialu na horských kolech se každoročně účastní mistrovství světa, které existuje od roku 1986 v kategorii 20 palců a od roku 1995 v kategorii 26 palců.

Rekordní výsledky v trialu horských kol

V mistrovství světa v trialu mužů na 20 palců se na prvním místě v žebříčku cen drží Španělé, kteří získali dvacet titulů v pětatřiceti ročnících. Nejúspěšnější z nich je Benito Ros Charral s osmi zlatými medailemi.
V kategorii 26 palců vyhráli Francouzi patnáct ze čtyřiadvaceti ročníků. Nejúspěšnějším z nich je Gilles Coustellier s pěti tituly mistra světa v této disciplíně.

Jaké vybavení použít na závody horských kol?

Trikové triky se můžete začít učit na jakémkoli horském kole, ale pokud se chcete dostat dál nebo se účastnit závodů, musíte si koupit speciální kolo. Existují dva modely: trials bike (s koly o průměru 20 palců) a trials mountain bike (s koly o průměru 26 palců).
Oba modely mají společné rysy: nízké sedlo, tuhou přední vidlici, dlouhý rozvor, jeden převod, volnoběh, výkonné brzdy, pružné spojky kol, zvýšený spodní držák, širší řídítka a ultralehké kolo.

Jelikož při trialové jízdě na horském kole hrozí riziko pádu, je při tréninku a závodech povinné nosit cyklistickou přilbu.

Když už víte vše o trialu horských kol, co takhle udělat totéž s dalšími disciplínami horských kol, jako jsou downhill, maratonský sjezd, enduro horských kol, všechna horská kola, cross country, cross-country marathon, freeride, mountain biking, four cross, dual slalom, dirt, street mountain biking nebo slopestyle?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC