Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon na nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4300 Kč

Anne HAUG

Anne Haugová je německá profesionální triatlonistka narozená v roce 1983 v Bayreuthu  
Filtrovat

Anne Haugová je německá profesionální triatlonistka narozená v roce 1983 v Bayreuthu. Tato vrcholová sportovkyně překonala hory tak, že se zapsala jako královna na všech triatlonových distancích. Zaměřte se na Anne Haugovou: ženu s ocelovou myslí, mistryni světa Ironman 2019.

Kdo je Anne Haugová?

Anne Haugová je ve svých 38 letech referencí ve světě ženského triatlonu. Postupně zdolala všechny příčky, které ji dovedly na vrchol triatlonového světa. Anne Haugová získala řadu titulů a umístění na stupních vítězů ve sprintu, na olympijských distancích a na dlouhých tratích.
Anne Haugová měla sport v krvi už jako dítě. Od pěti let hrála tenis, poté se věnovala judu, lyžování, volejbalu a badmintonu. Mladá Němka se dokonce stala mistryní světa v indiaku!"
Když se Anne ve 20 letech učila plavat, objevila náhodou triatlon. Vedle studia sportovních věd se věnovala i tréninku. Na Technické univerzitě v Mnichově jí jeden z jejích spolužáků sestaví tréninkový plán, který jí umožňuje rok od roku postupovat.

Začínáme s amatérským triatlonem

V roce 2007 se Anne Haugová zúčastnila svých prvních závodů pořádaných mezinárodní triatlonovou federací (ITU nebo UIT), která se nyní nazývá World Triathlon.
V letech 2008 a 2009 se stala dvojnásobnou mistryní Německa v duatlonu a ve stejných letech se tato amatérská triatlonistka zúčastnila mistrovství světa v zimním triatlonu. Ve svých 25 letech se Anne umístila na 8. místě na univerzitním mistrovství světa v této disciplíně.
V letech 2007 až 2010 se německá plavkyně, cyklistka a běžkyně zúčastnila nejméně 19 závodů ITU a 14krát se umístila v první desítce.

Profesionální kariéra a první vítězství

Na základě těchto slibných začátků a po ukončení studia se Anne Haugová v roce 2010, ve svých 27 letech, rozhodla stát profesionální triatlonistkou. Výrazný obrat, který je cítit na jejích výkonech.
Již v roce 2011 vyhrála Evropský pohár v triatlonu v Quarteiře a na Světovém poháru v Mexiku vystoupila na 3. stupeň vítězů. V tomto roce se Anne Haugová poprvé zúčastnila Světové triatlonové série (WTS).
Tím byla její kariéra na krátkých tratích odstartována!

Šampionka v triatlonu na krátké vzdálenosti na olympiádě

V roce 2012 Anne Haugová přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a v sedmi závodech Světové triatlonové série se umístila v první desítce.
Na konci sezóny závodila ve formátech S a M Světové triatlonové série. Anne získává korunu na velkém finále v Aucklandu a získává titul mistra světa v běhu na krátké trati.
Na prahu svých 30. narozenin si tato vynikající triatlonistka plní svůj sen účastnit se olympijských her. V Londýně obsadila Anne Haugová v olympijské distanci čestné 11. místo.
Následující roky jí přinesly další vítězství na nejprestižnějších tratích. V roce 2013 se stala mistryní Německa v triatlonu, v celkovém pořadí WTS obsadila 3. místo a zvítězila v Aucklandu a Hamburku. Zlatou medaili získala také na mistrovství světa ve smíšené štafetě po boku krajanů Anji Knappové, Jana Frodena a Franze Loeschkeho.
Zatímco Anne Haugové se podařilo znovu se kvalifikovat na olympijské hry v Riu 2016, skončila na 36. místě. Frustrující výsledek, který předznamenává změnu směru...

Přechod na dálkové ovládání

Anne Haugová se po úspěších ve sprintu a na krátkých tratích rozhodla v roce 2017 přesunout svou pozornost na dlouhé tratě. Tento krok zvládla na jedničku, když si ve španělském Lanzarte po skvělém závodě v půlmaratonu připsala svůj první titul Ironman 70.3.
Počátky budoucí světové hvězdy dlouhých tratí se potvrdily následující rok. V roce 2018 se Anne Haugová opět ozdobila zlatem na závodech Ironman 70.3 v Dubaji a Kalifornii a bronzem na mistrovství světa Ironman 70.3 v Jihoafrické republice.
Při této příležitosti oslavila svůj první závod na dlouhé trati na mistrovství Evropy Ironman. Čtvrté místo jí dává vstupenku na legendární Ironman Hawaii. Při objevování působivé trati v Koně obsadila Anne Haugová při své první účasti pozoruhodné 3. místo!

Triumf Anne Haugové na Ironman Hawaii

V roce 2019 je Anne Haugová po několika zraněních nucena přerušit trénink. Bojovnice se tím však nenechá rozhodit a vyjde z toho silnější než kdy dřív. Na Ironmanu v Kodani dosáhla báječného výkonu v novém rekordu 8 h 31 min 32 s. Odměnou je nová kvalifikace na závod XXL Big Island!"
Odhodlaná Anne Haugová brázdí vody Kailua-Kony, přelétává ostrovní silnice a druhý rok po sobě šlape havajskou zem. Cílovou pásku protnula s více než půlhodinovým náskokem před čtyřnásobnou držitelkou titulu, Švýcarkou Danielou Ryfovou. Je to vrcholný úspěch, vrchol její kariéry: Anne Haugová je mistryní světa v Ironmanu.
Pro Ekoï je velkou ctí, že může být partnerem této výjimečné triatlonistky, která má na svém kontě úctyhodné úspěchy, jež zdolala s pílí, silou a vytrvalostí.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC