Preferovaný jazyk a měna:
Využijte nabídek řady Ekoï Racing / Perf / Start

Jak zjistit velikost ruky pro rukavice?

Když začínáte jezdit na kole, musíte si sestavit dokonalé cyklistické oblečení, abyste mohli jezdit bezpečně. Pro každý oděv nebo doplněk je důležité zvolit správnou velikost. Pokud je oděv příliš velký nebo příliš malý, může se rychle stát nepohodlným. K tomu je třeba se podívat do průvodce velikostí značky. Dnes vám poradíme, jak zjistit velikost ruky pro rukavice.

Proč si nechat změřit ruku?

Chcete-li si vybrat cyklistické rukavice, které vám dokonale padnou na ruku, musí mít správnou velikost. Nošení příliš těsných nebo širokých rukavic by bylo zcela kontraproduktivní a dokonce nebezpečné. Příliš malé rukavice by mohly stlačovat ruce a bránit tak dobrému prokrvení. Příliš velké rukavice mohou způsobit tření, a tím i riziko zranění, které je pravděpodobně velmi bolestivé při držení řídítek. V obou případech by vám dokonce mohly bránit ve správném držení řídítek, nebo vám dokonce bránit v brzdění (například v případě příliš velkých dlouhých rukavic), což by mohlo být v situaci bezprostředního ohrožení, kdy je nutné nouzově brzdit, velmi riskantní.

Jak si změřit ruku pro výběr rukavic

Pro přeměření ruky při výběru rukavic je třeba změřit obvod ruky. Za tímto účelem se vybavte pružným krejčovským metrem (nebo svinovacím metrem).
Pokud jste gauč, změřte si obvod levé ruky. Pokud jste pravák, musíte změřit otáčku pravé ruky.
Vezměte metr a omotejte ruku kolem nejširšího místa, které se nachází v horní části dlaně, u základny prstních článků, aniž byste ruku stiskli. Všimněte si výsledné velikosti.
V závislosti na značce rukavic se nezohledňuje obvod ruky, ale šířka ruky. V tomto případě namísto měření obvodu ruky změřte pouze šířku, a to vždy na dlani, na základně prstních článků. Všimněte si velikosti.
Někdy je u některých značek, zejména u dlouhých rukavic, nutné změřit také délku ruky. Změřte vzdálenost od špičky prostředníčku (nejdelšího prstu na ruce) k prohlubni na spodní straně dlaně u zápěstí.

Jak si vybrat správnou velikost rukavic podle míry vaší ruky.

Po změření velikosti ruky je nutné pro výběr správné velikosti nahlédnout do tabulky velikostí rukavic. Uvědomte si, že tato korespondenční tabulka se u jednotlivých značek liší. V závislosti na zvolené značce si tedy nemusíte koupit stejnou velikost jako u jiné značky.
V závislosti na značce se páry rukavic dodávají ve velikostech od XXS do XXL, aby padly na co nejvíce rukou. U ostatních značek budou rukavice k dispozici pouze ve velikostech S až XL. Ujistěte se, že jste si vybrali značku, jejíž velikosti vám nejlépe sedí, abyste získali co nejlépe padnoucí rukavice.
Pokud si nejste jisti mezi dvěma velikostmi, vezměte si velikost vyšší.

Pokud vezmeme v úvahu měření obvodu ruky, zde je uvedeno, čemu odpovídají jednotlivé velikosti (velikost je samozřejmě třeba kontrolovat podle značek rukavic):

  • Velikost S přibližně odpovídá obvodu ruky menšímu než 19 cm;
  • Velikost M odpovídá přibližně obvodu ruky 22 cm;
  • Velikost L odpovídá přibližně obvodu ruky 24 cm;
  • Velikost XL odpovídá přibližně obvodu ruky 27 cm;
  • Velikost XXL odpovídá přibližně obvodu ruky 30 cm.

Pokud vezmeme v úvahu měření šířky ruky, zde je uvedeno, čemu odpovídají jednotlivé velikosti (velikost je samozřejmě třeba ověřit podle značek rukavic):

  • Velikost S přibližně odpovídá šířce ruky menší než 8 cm;
  • Velikost M odpovídá přibližně šířce ruky 8 až 9 centimetrů;
  • Velikost L odpovídá přibližně šířce ruky 9 až 10 cm;
  • Velikost XL odpovídá přibližně šířce ruky 10 až 11 centimetrů;
  • Velikost XXL přibližně odpovídá šířce ruky větší než 11 cm.

Když už si umíte vybrat správnou velikost rukavic, co takhle zjistit jak změřit velikost hlavy? jak změřit velikost hrudníku? A jak změřit obvod pasu?

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC