Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60%

Jaké je základní oblečení pro silniční cyklistiku?

Právě jste si koupili silniční kolo a chcete se vybavit tak, abyste vypadali jako dokonalí cyklisté. Ale víte jak vybrat základní oblečení na kolo pro silniční cyklistiku?

Záhlaví

Pro ochranu hlavy v případě pádu můžeme jen doporučit, abyste při svých cyklistických výletech nosili přilbu a také brýle, které chrání vaše oči před různými výčnělky.

Horní část těla

Hlavním prvkem cyklistického oblečení pro horní část těla je cyklistický dres. Dodává se ve třech verzích v závislosti na ročním období: s dlouhými rukávy na zimu, s krátkými rukávy na léto a bez rukávů, když je velké horko.

Doporučujeme nosit pod dresem bez ohledu na roční období technické spodní prádlo, jehož účelem je odvádět pot, abyste zůstali v suchu a regulovali tělesnou teplotu. Spodní trička se dodávají ve verzích bez rukávů pro léto, s krátkým rukávem pro střední období a s dlouhým rukávem pro zimu.

Při zimní jízdě na kole přidejte přes dres a spodní tričko termo bundu.

Zvažte také doplnění svého oblečení párem rukavic, které ochrání vaše ruce v případě pádu: v létě krátké a vzdušné, v zimě dlouhé, které také ochrání vaše ruce před chladem.

Dolní část těla

Pro spodní část těla budou koloběžky po několik hodin jediným prostředníkem mezi vaším zadkem a sedlem kola. Její dobrá volba vám umožní získat nemalý komfort.

Stejně jako u dresů se i cyklistické kraťasy vyrábějí v různých provedeních v závislosti na ročním období: krátké na léto, dlouhé na zimu a jako korzety na polovinu sezóny.
Co se týče pohodlí, některé kraťasy jsou vybaveny gelovou vložkou, zatímco jiné mají pěnovou vložku.
Je důležité vybrat si krátké kalhoty s náprsenkou, které vyhovují vašemu typu postavy a anatomii: pokud jste muž, podívejte se na mužské modely, a pokud jste žena, podívejte se na ženské modely.

Nohy

Nakonec, pokud jste se rozhodli pro automatické pedály, měli byste také zvážit investici do páru bot vhodných pro zvolené pedály a také do páru ponožek vhodných pro jízdu na kole.

Pomocí těchto několika tipů jste nyní připraveni na jízdu v dokonalém oblečení silničního cyklisty!

AKTUÁLNĚ NEJPRODÁVANĚJŠÍ VÝROBKY

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC