Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon na nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4300 Kč

Jak připevnit registrační značku na nosič jízdních kol?

Chystáte se koupit nebo jste právě koupili stojan na kola. Po zhlédnutí článku Jak namontovat nosič jízdních kol na automobil jste si možná uvědomili, že v závislosti na modelu nosiče jízdních kol, který jste si vybrali, bylo nutné na nosič jízdních kol připevnit registrační značku, aby byl v souladu s pravidly silničního provozu.

Proč připevňovat registrační značku na nosič kol?

Podle Code de la Route musí poznávací značka i signální světla vozidla zůstat vždy viditelná, a to za všech okolností.
Pokud si tedy pro nosič kol vyberete nosič kol s příklopem nebo nosič kol na závěsnou kouli, který skrývá registrační značku a signální světla, budete muset investovat do dodatečné sady registrační značky a signálních světel. Přidání karty s registračním číslem je samozřejmě ze zákona naprosto nepřípustné. Aby byla platná, musí být bezpodmínečně homologovaná a mít stejnou velikost jako ta na zadní části vozidla. V opačném případě může toto porušení silničního zákona vést k pokutě ve výši 135 € podle článku R. 317-8 silničního zákona.
Pokud jste se rozhodli pro model nosiče kol, který se připevňuje v kufru nebo na střešní tyče vozu, problém nevzniká.

Jak připevnit poznávací značku na nosič jízdního kola.

Některé modely nosičů kol (a zejména nosiče kol s plošinovým závěsem) jsou vybaveny podstavcem pro umístění této poznávací značky. Jedná se o nejjednodušší způsob přidání registrační značky, protože ji stačí připevnit pomocí nýtů stejným způsobem, jakým lze na vozidlo připevnit registrační značku. Kromě toho jsou tyto stojany na kola již vybaveny světelnou signalizací. Stačí ji připojit do elektrické zásuvky v autě a napájet ji. Pokud váš nosič jízdních kol takové zařízení nemá, budete si muset dokoupit držák registrační značky, jehož součástí jsou i různé semafory, které budete muset připojit do elektrické zásuvky závěsu umístěné pod vozidlem, abyste mohli značku připojit k vozidlu a napájet ji. Než se vydáte na cestu, vždy zkontrolujte, zda fungují semafory.

Víte už vše o legislativě týkající se signalizace při používání nosiče jízdních kol a jste vybaveni přídavnou registrační značkou, kterou můžete připevnit na nosič jízdních kol? Teď už stačí jen nainstalovat kola na nosič a vyrazit objevovat nové obzory. Šťastnou cestu!

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC