Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon na nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4300 Kč

Jak přelakovat rám kola ve 3 krocích

Co takhle dát svému kolu nový život nebo si upravit rám kola? Dobrá zpráva: přelakování rámu kola není žádná raketová věda. Bezchybného výsledku dosáhnete dodržováním několika jednoduchých pravidel a použitím správné barvy ve spreji. Zjistěte, jak ve 3 krocích přelakovat kolo jako nové.

1. Výběr kvalitní barvy

Kvalita použité barvy hraje klíčovou roli! Proto se rozhodněte pro špičkovou barvu, která vydrží mnoho vašich cyklistických výletů.
Vyberte si také barvu ve spreji, která je vhodná pro rám vašeho kola. Někteří výrobci, jako například Spray Bike, nabízejí univerzální plechovky na hliníkové, ocelové a karbonové rámy.
Existuje celá plejáda typů barev, kterými můžete rám svého kola oživit: lesklý nebo matný efekt, střízlivé, zářivé nebo fluorescenční barvy, metalické odstíny...
Co se týče potřebného vybavení, nezapomeňte na ochrannou masku, rukavice, brýle a staré oblečení (nebo zástěru), které vás ochrání před případnými stříkanci. Nezapomeňte také na zem položit plachtu nebo kartonové krabice, abyste na nich nezanechali stopy barvy.

2. Příprava rámu kola: broušení a základní nátěr

Před stříkáním barvy je nutné kolo řádně připravit:
odmastěte rám a vidlici kola, poté je řádně očistěte a vysušte;
obruste místa určená k lakování jemnozrnným smirkovým papírem, aby barva mohla správně přilnout;
aplikujte základní antikorozní nátěr, abyste zabránili odlupování barvy a maximalizovali její životnost.
Pro snadnější manipulaci doporučujeme kolo rozebrat. Odstraňte sedlo, řídítka, kliky, kola... zkrátka veškeré příslušenství kola, abyste oddělili rám a vidlici, které se budou lakovat.

3. Přelakování rámu kola pomocí spreje

Je rám vašeho kola připraven? Postavte se venku nebo na místě s dostatečným větráním, abyste se vyhnuli vdechování pachů barvy.
Poté se vyzbrojte plechovkou se stříkací barvou a naneste první vrstvu. Nastříkejte sprej na rám ve vzdálenosti asi 10 cm od něj a držte sprej ve svislé poloze. Nechte ji několik hodin zaschnout. Pokud si všimnete nějakých nerovností, použijte znovu smirkový papír, abyste nedokonalosti obrousili a dosáhli lepšího výsledku.
Operaci opakujte i pro druhou vrstvu. Na sušení vyčkejte 12 až 24 hodin. Neváhejte nanést vrchní nebo bezbarvý lak, který časem zlepší přilnavost barvy.
Máte chuť na originální a jedinečné kolo? Různé barvy, šablony všech tvarů a lepicí pásky - to vše jsou nástroje pro přizpůsobení rámu kola... jediným omezením je vaše představivost! Jste připraveni vytvořit si kolo svých snů?

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC