Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Zaměřte se na Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée

Nedávný triatlon Les Sables-d'Olonne, který účastníci v roce 2019 preferují jako 70.3 Ironman, slibuje jedinečný zážitek! Sníte o plavání, šlapání do pedálů a jízdě na Ironmanovi ve Francii? Ekoï vám nabízí přehled závodů Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée: vzdálenosti, trať, seznam cen... Tento závod v Sables s okouzlujícím prostředím si rozhodně nenechte ujít!

Les Sables-d'Olonne, jedinečné prostředí pro Ironman 70.3

Od roku 2019 se ve městě Les Sables-d'Olonne koná závod Ironman 70.3, slavná značka World triathlon corporation (WTC). Nová akce, která vyvolává senzaci a přitahuje tisíce triatlonistů!

Připojí se tak k městům Nice, Vichy a Aix-en-Provence, která jsou již v kalendáři francouzských závodů Half Ironman. Závod, kterého se mohou zúčastnit profesionálové i amatéři, se obvykle koná na začátku léta, v červnu nebo červenci. Nabízí 50 kvalifikačních míst na mistrovství světa Ironman 70.3 v roce 2021 v Saint George a dalších 25 míst pro závodnice v rámci programu Woman For Tri.

Les Sables-d'Olonne se nachází na pobřeží Vendée v regionu Pays de la Loire a je ideálním místem pro objevování krajiny Lumiérského pobřeží.

Distance závodu Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée

Stejně jako ostatní závody Half Ironman se i Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée skládá ze tří disciplín (plavání, jízda na kole, běh) na celkové vzdálenosti 113 km, tedy 70,3 míle, což je polovina vzdálenosti plného Ironmana.

Předtím, než překročíte cílovou čáru, musíte uplavat 1,9 km, ujet 90 km a uběhnout půlmaraton (21 km). Opravdový triatlon na dlouhé vzdálenosti!"

Jedna věc, kterou je třeba vzít v úvahu: abyste získali medaili finisher, je podmínkou sine qua non absolvovat celý kurz za méně než 8 hodin, včetně přechodů!

Všeobecná amatérská klasifikace zahrnuje různé věkové kategorie pro muže i ženy.

Plavecká událost

Plavecká část se koná v kanálu Les Sables-d'Olonne, odkud startuje kultovní závod Vendée Globe. Sportovci startují do vody z pláže před kongresovým centrem Les Atlantes.

Kurz spočívá v přeplutí kanálu do přístavu za méně než 1 hodinu a 10 minut.

Cyklistická akce

Po vyzvednutí kol z bikeparku na náměstí Vendée Globe mohou účastníci vyrazit na cyklistickou část!

Okruh dlouhý 90 km je zavede do srdce Côte Lumière, přes patnáct obcí Vendée a rozmanitou krajinu: les Olonne, okolní krajinu, solné bažiny a pobřeží Atlantiku. Trasa je spíše zvlněná, kumuluje 600 m pozitivního převýšení.

Časový limit pro absolvování plavání a cyklistiky je 5 h 30 min. Po překročení této časové bariéry nebudou moci soutěžící v soutěži pokračovat.

Běžecká událost

Závěrečný závod se skládá ze tří okruhů, které se poběží na rovné trati o celkové délce 21 km. Triatlonisté budou šlapat po promenádě Remblai a pak se vrátí zpět kolem jezera Tanchet, a to vše za povzbuzování veřejnosti, která je přišla podpořit!

Abyste měli bonus, trasa zahrnuje 200metrový úsek po pláži.

Triatlon Half Ironman je účastníky vítán

Zahájení prvního ročníku Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée 2019 bylo velmi úspěšné! Závod pořádá triatlonový klub Les Sables Vendée (LSVT), který se může pochlubit více než 2 500 přihlášenými a zaznamenává rekordní míru spokojenosti 99,71 %. Nikdy předtím neviděno!

Podle průzkumu "athletes' choice awards", který provedla organizace WTC, se závod umístil na předních místech v žebříčku 10 nejoblíbenějších závodů Ironman 70.3 na světě. Kromě toho se akce Sablaise objevuje téměř ve všech ostatních kategoriích průzkumu, s výjimkou kategorií "ceremoniály po závodě" a "zážitek z běhu".

V roce 2020 se ceny jen hrnou, protože druhý ročník "ještě krásnější než první" získal ocenění organizace od časopisu Trimax.

Obdivuhodný výkon pro Les Sables-d'Olonne!"

Cenová listina závodu Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée

Stupně vítězů ročníku 2020 mezi profesionálními sportovkyněmi:

  • Francouzka Justine Mathieux za 4 h 17 min 55 s;
  • Belgičanka Alexandra Tondeurová za 4 h 19 min 11 s;
  • Britka Fenella Langridgeová za 4 h 19 min 21 s.

Stupně vítězů ročníku 2020 mezi profesionálními mužskými sportovci:

  • Američan Rodolphe Von Berg za 3 hod. 44 min. 12 s;
  • Francouz Antony Costes za 3 h 45 min 26 s;
  • Belgičan Pieter Heemeryck za 3 h 46 min 54 s.

Stupně vítězů ročníku 2019 mezi profesionálními atletkami:

  • Britská závodnice Frankie Sanjana za 4 hod. 32 min. 26 s;
  • Němka Anne Reischmannová za 4 h 34 min 17 s;
  • Francouzka Jeanne Collonge za 4 h 39 min 5 s.

Stupně vítězů ročníku 2019 mezi profesionálními mužskými sportovci:

  • Belgičan Frederik Van Lierde za 3 hod. 56 min. 46 s;
  • Francouz Denis Chevrot za 3 h 58 min 57 s;
  • Francouz Arthur Horseau za 4 h 2 min 44 s.

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC