Preferovaný jazyk a měna:
Využijte nabídek řady Ekoï Racing / Perf / Start

Zaměření na Ironman Barcelona v Calelle, Španělsko

Hledáte novou výzvu? Co třeba Ironman Barcelona v Calelle? Katalánský závod nemá ostatním závodům v mezinárodním kalendáři Ironman co závidět! Zde najdete všechny informace o vzdálenostech, profilu trati, časových limitech a výsledcích, které budete potřebovat při očekávání tohoto jedinečného dne pod španělským sluncem.

Ironman Barcelona: kde a kdy?

Španělsko, to je paella, tapas, lenošení... a Ironman Barcelona! Od roku 2014 se každý rok v říjnu koná na pobřeží Středozemního moře triatlon XXL pod ikonickou značkou Ironman, kterou vytvořila Světová triatlonová korporace (WTC).

Tuto divácky atraktivní akci má tu čest hostit obec Calella. Nachází se na ostrově Maresme, mezi Barcelonou a pobřežím Costa Brava, a nabízí idylické prostředí pro účastníky i diváky.

Závod sponzorovaný pivovarem Athletic Brewing patří do série European tour. Milovníci trojitého úsilí, amatéři i profesionálové, se budou moci pokusit získat jedno ze 40 kvalifikačních míst na bájný Ironman na Havaji!

Závod je skvělou příležitostí, jak získat šanci bojovat o titul

Pokud Ironman zatím není součástí vašich cílů, můžete v Katalánsku plavat, jezdit a běhat. Calella je také hostitelským městem závodu Ironman 70.3 Barcelona: cenově dostupnějšího triatlonu, než je plná verze Ironmana. Akce, která se obvykle koná na konci května, se v roce 2021 výjimečně uskuteční ve stejný den jako Ironman Barcelona, tedy 3. října. Na vině je kalendář narušený pandemií.

Triatlon, který rozpoutá vášně

Barcelonský Ironman vyvolává v komunitě triatlonistů velké vzrušení. Je to jedna z nejoblíbenějších soutěží na konci sezóny! Možná na tom má svůj podíl fantastická příroda regionu Maresme a také mírné klima, které se na začátku podzimu blíží 25 stupňům.

Pro ročník 2021 se v obou formátech závodu očekává nejméně 6 500 závodníků!

Vzdálenosti závodu Ironman Barcelona

Pro Ironman Barcelona, stejně jako pro jakýkoli jiný triatlon, platí, že jednotlivé disciplíny probíhají vždy v tomto pořadí: plavání, kolo, běh. Celkem se vydáte na 226 km, a to bez stopek mezi změnami disciplín.

Tento dlouhý triatlon je rozdělen takto:

    • 3,8 km plavání;
    • 180 km do pedálů;
    • <42,195 km do cíle, maraton Omlouvám se

Upozorňujeme, že abyste se stali skutečným "Železným mužem" nebo "Železnou ženou", musíte kurz dokončit v časovém limitu 15 h 40 min.

Jste připraveni přijmout výzvu? Přibližte si profil každé události.

Plavecká událost

Start je na pláži v Calelle. Sportovci se ponoří do teplých vod Středozemního moře a absolvují jeden okruh vyznačený bójkami. Okruh, který je pro triatlonisty atraktivní, protože Ironman Barcelona je na 6. místě v světovém žebříčku "plaveckých zážitků", který byl sestaven na základě průzkumu "Ironman athletes' choice awards".

Teplota vody se v tuto dobu pohybuje kolem 22 stupňů. Zatímco pro profesionály jsou proto neopreny obecně zakázány, amatérští sportovci si je mohou obléknout nebo ne (neopreny jsou povoleny při teplotách pod 24,5 °C včetně).

Bariérový čas pro vytažení z vody je 2 h 20 min.

Cyklistická akce

Na cyklistické trati je aerodynamika na denním pořádku!

Trasa, která je údajně extrémně rychlá a rovinatá, nedává závodníkům téměř žádný čas na obdivování velkolepého pobřeží Costa del Maresme. Skládá se ze dvou okruhů a vede z Calelly do Montgatu. Na trase jsou tři občerstvovací stanice, kde můžete doplnit energii.

Časová hranice pro odevzdání vašeho držáku v bikeparku po skončení cyklistického závodu je 9 hodin a 10 minut po startu triatlonu.

Běžecká událost

Běžecká část Ironman Barcelona bude vyžadovat především vaši psychickou sílu!

Tento náročný maraton vede podél pobřeží a krásné zlaté pláže Pineda de Marsur. Tři okruhy z Calelly do Santa Susanny jsou posety diváky, kteří povzbuzují účastníky. Cenná motivace před protnutím cílové pásky na katalánském písku.

Kouzelný okamžik!

Cena Ironman Barcelona

Mezi muži drží rekord na trati Němec Florian Angert s časem 7 h 45 min 5 s. Skvělý výkon dosažený v roce 2019.

Také v roce 2019 se švédská triatlonistka Sara Svensk postarala o nový rekord, když závod Ironman Barcelona zvládla za 8 h 34 min 10 s.

Ještě více tajemství pro vás Ironman Barcelona nemá! Co takhle dozvědět se více o dalších Ironmanech, jako je Frankfurtský Ironman nebo legendární Hawaii Ironman?

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC