Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Základní oblečení na horské kolo pro ženy

Dámy, chcete vědět jak si vybrat oblečení na horské kolo, abyste jezdily pohodlně? Dres, šortky, kraťasy... řešením je zvolit oblečení přizpůsobené ženské morfologii. Abyste měli lepší přehled, nabízí vám Ekoï prohlídku dámského oblečení na horské kolo. Jdeme na to!

1. MTB dres

Jedná se o hlavní oděv pro oblékání horní části těla. V nabídce pro ženy jsou různé typy cyklistických dresů. Výběr by měl být proveden podle toho, jakou disciplínu na horském kole provozujete.

Závodníci v cross country si vyberou lehký, přiléhavý dres pro silniční kolo, který se nejlépe přizpůsobí ženským křivkám a splní tak fyzické nároky závodů XC.

Turisté a jezdci na horských kolech si také vyberou dres s krátkým rukávem a spíše úzkým střihem, který je však zároveň univerzální. Ploché švy, véčkový výstřih a integrovaný systém čištění brýlí zajistí maximální pohodlí.

Turistky a all mountain jezdkyně si vyberou také poměrně úzce padnoucí, ale zároveň univerzální dres

Milovníci extrémnějších a náročnějších disciplín, jako je enduro a sjezd, upřednostní méně vypasovaný střih a robustnější materiál. Dres na horské kolo s dlouhými rukávy a volným střihem oblečený přes chrániče loktů a zádovou výztuhu zajistí lepší ochranu pokožky před poškrábáním v případě pádu.

2. Technické spodní prádlo

Dlouhé hodiny jízdy mohou být obzvláště namáhavé, zejména pokud je terén technický a profily nahoru a dolů následují jeden za druhým.

Nosit spodní prádlo bez rukávů nebo tílko se tak ukazuje jako nezbytné pro odvádění potu a udržení sucha během námahy. Nosí se jako druhá kůže pod tričkem na horské kolo. V zimě základní vrstva s dlouhým rukávem kromě prodyšné funkce zajišťuje také tepelnou izolaci, která je potřebná k udržení tepla.

3. Tepelný plášť

Když teploty klesnou, termobunda funguje jako štít proti chladu. Tato vodoodpudivá třetí vrstva, která se používá jako doplněk k technickému spodnímu prádlu a dresu na horské kolo, poskytuje teplo a nepromokavost, aby si poradila s mírným deštěm. Vyberte si bundu na horské kolo, která dobře vypadá a je přizpůsobená ženskému typu postavy, abyste se při jízdě cítili pohodlně.

4. Cyklistické šortky

Cyklistické šortky se často nosí na běžecké vyjížďky, kde se jezdkyně zaměřují především na výkon. Je to také ideální dámské oblečení na horské kolo, pokud chcete strávit v sedle několik hodin. Skládá se z prodyšné a elastické lycrové tkaniny se zátěrem a silikonizovanými proužky na stehnech, které drží na místě.

Značky nyní nabízejí šortky na horské kolo speciálně navržené tak, aby respektovaly dámské tělo. Proto se ujistěte, že jste si vybrali ergonomickou gelovou kůži navrženou pro ženskou anatomii, abyste optimalizovali pohodlí při šlapání. Je nezbytná pro tlumení opakovaných nárazů typických pro jízdu na horském kole! Díky přiléhavému střihu navíc šortky poskytují stylovou oporu a zároveň zdůrazňují siluetu.

5. Krátké horské kolo

Šortky na horské kolo mají ležérnější vzhled, který ocení sjezdaři a enduro jezdci. Ti, kteří cvičí na všech horách, to také ocení. Mají kapsy na zip a větrací otvory na vnitřní straně stehen.

Šortky jsou lehké a snadno se nosí

Krátké, lehké kraťasy jsou dobrou volbou pro méně náročné disciplíny, protože zajišťují lepší cirkulaci vzduchu. V pase je systém nastavení na suchý zip nebo mikrometrickou přezku, který umožňuje co nejlepší přizpůsobení MTB šortek. V zadní části je elastický pásek, který zajišťuje větší volnost pohybu pro jisté provádění triků.

Při enduro a sjezdu vám silnější, vyztužené dlouhé šortky poskytnou větší ochranu nohou a zakryjí kolenní chrániče.

6. Kalhoty na horské kolo

Kalhoty na kolo jsou oděvem na horské kolo, který má své místo v šatníku horského cyklisty. Mnoho žen jim dává přednost před kraťasy nebo šortkami na horské kolo z důvodu bezpečnosti. Pokud vás v létě zahřeje, má tu výhodu, že chrání vaše nohy před blátem, prachem a kamením. Kalhoty na horské kolo jsou vyrobeny z materiálů odolných proti oděru, jsou zesílené v oblasti kolen a mají odvětrávané části umožňující cirkulaci vzduchu.

V zimě poskytují kalhoty do deště vítané teplo a jejich nepromokavá membrána chrání před deštěm. Pohyb zůstává plynulý díky panelům ze síťoviny, které jsou pružné a zároveň zúžené, aby zachovaly efektivitu šlapání. Tyto kalhoty na horské kolo kopírují ženské tvary a zároveň dodávají pravý jezdecký vzhled.

7. Podprsenka na kolo

Jedná se o nezbytný kousek pro cyklistky. Při jízdě na horském kole se pohybujete v nestabilním terénu. Množství překážek (kořeny, kameny, díry, boule) prověří vaše prsa. Nošení podprsenky na kolo vám tak umožní správně udržovat hrudník, aniž byste ho stlačovali, abyste se vyhnuli traumatům způsobeným těmito intenzivními a pravidelnými vibracemi.

8. Ostatní dámské oblečení pro horská kola

K doplnění MTB výbavy si nenechte ujít MTB ponožky a boty, rukavice, brýle a samozřejmě MTB helmu.

Využijte možnost sladit své oblečení, zavěšené horské kolo a doplňky, abyste dosáhli harmonického vzhledu s tím nejkrásnějším efektem! V nabídce je celá řada ženských barev nebo neutrálních barev pro ty, kteří je preferují, s designy přizpůsobenými vaší morfologii. Jděte do toho!

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC