Preferovaný jazyk a měna:
Využijte nabídek řady Ekoï Racing / Perf / Start

Technika výuky skákání na horském kole

Teď, když už znáte základy jízdy na horském kole, se možná budete muset ve svém tréninku posunout o něco dál. S ohledem na to se dnes podíváme na techniku, jak se naučit skákat na horském kole.

Před skokem

Který horský cyklista nikdy nesnil o tom, že by na kole skočil? Abyste byli v klidu, je důležité postupovat postupně, nepřeceňovat svou úroveň a začít s malými, lehkými skoky, jejichž obtížnost budete postupně zvyšovat.

Před seskokem věnujte čas kontrole svého kola a vybavení (kvůli bezpečnosti si nezapomeňte vzít přilbu), poté analyzujte své okolí a určete svou trajektorii před, během a po seskoku. To vám umožní přijít sebevědomě a přesně vědět, jak se na překážce prezentovat. Chcete-li přiblížit k překážce, ujistěte se, že k ní přijíždíte kolmo, s pedály ve vodorovné poloze, s určitou rychlostí, přičemž musíte přestat šlapat několik metrů před fází výzvy.

Těsně před fází skoku se připravte na vzlet tak, že mírně pokrčíte ruce a nohy a zároveň vyvinete tlak na zem, a pak jako pružina napněte ruce a nohy současně a pevně držte řídítka, abyste mohli vzlétnout.

Při skoku

Ve fázi, kdy jste ve vzduchu, pokračujte v pevném držení řídítek a zároveň se dívejte co nejdále před sebe, abyste se připravili na přistání a určili místo, kde chcete přistát.
Ujistěte se, že máte kolo vycentrované pod tělem, a zhluboka se nadechněte. Chcete, aby vaše kolo bylo co nejvíce rovnoběžné se zemí a přistávací plochou.

Přistání na skok

Těsně před přistáním mírně pokrčte ruce a nohy, aby vaše tělo lépe absorbovalo náraz při přistání.
Především se ujistěte, že se přední a zadní kolo dotýkají země současně, abyste se vyhnuli nevyváženosti. Pokud přední kolo dopadne na zem jako první, určitě spadnete. Až budete zkušenější, můžete trénovat přistání na zadní kolo. Ale popořadě.
Jakmile se dotknete země, nezapomeňte otočit přední kolo ve směru, kterým chcete jet.

Když už znáte techniku, jak se naučit skákat na horském kole, co se takhle naučit základy sjíždění horských kol a jak se naučit trialové jízdě na horském kole?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru