Preferovaný jazyk a měna:
Nová kolekce Ekoï 2024: Dárky ZDARMA. 7 dní na využití nabídky! Zimní výprodej Ekoï: až -70 % sleva!

Průvodce výběrem cyklistického spodního prádla

Jako nedílná součást cyklistického vybavení a oděvů pro silniční cyklistiku poskytuje cyklistické spodní prádlo mnoho výhod. Bavlněná trička z cyklistiky 70. let jsou pryč, pryč jsou i high-tech vlákna! Izolační, pohodlná, prodyšná... v létě i v zimě je základní vrstva vaším spojencem. Objevte naše kritéria nákupu, která vám pomohou vybrat to správné technické prádlo pod dres. Ještě předtím je však třeba něco vysvětlit.

Co znamená cyklistické spodní prádlo?

Jednu věc byste měli vědět: při silniční cyklistice se nenosí spodní prádlo jako takové. Přesně tak, ti praví jezdí nazí pod šortkami. Žádné kalhotky, slipy nebo spodky, jako pod kiltem! Pokud to neofyty překvapí, vysvětlení je nicméně zřejmé.
Cyklisté se zdaleka ne všichni snaží být Skoty, vyhnout se jakémukoli faktoru podráždění, často způsobenému švy nebo gumou spodního prádla. Při kadenci šlapání kolem 90 otáček za minutu si můžete představit potenciální poškození pokožky během několikahodinové jízdy...
Antibakteriální zámiš cyklistických šortek je speciálně navržen tak, aby se přizpůsobil vašemu citlivému rozkroku. Takto se hýždě dostanou do vzduchu a vy si před usednutím do sedla budete muset navléknout cyklistické šortky.
Pro ženy naopak zůstává sportovní podprsenka nezbytná pro udržení hrudníku. Existují cyklistické podprsenky, které poskytují vynikající oporu a vysokou odolnost proti opakovanému tření.
Když mluvíme o pánském cyklistickém spodním prádle nebo dámském cyklistickém spodním prádle, máme tím skutečně na mysli koupací dresy, známé také jako základní dresy nebo podložky pod dresy. Tyto technické a funkční membrány se nosí pod cyklistickým dresem nebo termobundou, aby se optimalizoval jejich výkon.

Sezónnost: ke každému ročnímu období patří spodní prádlo

V létě je tu horko, v zimě zima! Proto je třeba se podle toho obléknout a mít spodní prádlo, se kterým můžete žonglovat podle povětrnostních podmínek:
Cyklistické spodní prádlo bez rukávů: perforované, ultralehké tílko, ideální uprostřed léta pro jízdu v horku;
Cyklistické spodní prádlo s krátkými rukávy: ideální verze základní vrstvy pro střední období, která vás udrží v chladu během jarních nebo letních vyjížděk;
Cyklistické spodní prádlo s dlouhým rukávem: první vrstva ze tří vrstev, které jsou pro cyklistu nezbytné v zimě, nebo dokonce na podzim, aby vás ochránily před nepříznivými teplotami.

Dýchatelnost: prodyšná tkanina

Toto je kritérium číslo jedna při nákupu cyklistického spodního prádla. Úkolem základní vrstvy v přímém kontaktu s pokožkou je odvádět pot, který vaše tělo během námahy uvolňuje. Bez této první vrstvy by cyklistický dres absorboval veškerou vlhkost. V důsledku toho byste byli po zbytek jízdy mokří. V současné době se letní spodní trička vyrábějí z inovativních, vysoce prodyšných a lehkých tkanin. Jejich otevřená síťovina zaručuje rychlý odvod potu. Nezapomeňte si před objednáním kombinézy porovnat různé značky, protože technická kvalita látek se může lišit a ovlivňovat kvalitu výrobku.
Nákup cyklistického spodního prádla a přizpůsobení cyklistického oblečení je zárukou, že zůstanete v sedle v suchu!

Tepelná izolace: základní vrstva pro udržení tepla

Náš průvodce nákupem pokračuje zimním spodním tričkem, které je nezbytné pro vycházky v chladném počasí. Cyklisté jsou bojovníci, kteří nepřestávají jezdit, ani když teploměr ukazuje nulu. Existuje jen jedno řešení, jak udržet tělesnou teplotu v rovnováze: pravidlo tří vrstev.
Zde přichází na řadu cyklistické spodní prádlo s dlouhým rukávem. Umístěný pod cyklistickým dresem a termobundou hraje klíčovou roli při udržování tepla. Membrána je stejně prodyšná jako střednědobá verze a má vynikající tepelné vlastnosti, které umožňují termoregulaci vašeho těla.
Stručně řečeno, základní vrstva vytváří skutečné mikroklima, které vás chrání před výkyvy teplot.

Komfort: plynulé pohyby

V neposlední řadě: pohodlí. Spodní prádlo je obecně velmi pohodlné a má ploché švy, které zabraňují riziku podráždění.
Díky přiléhavému střihu nabízí prádlo plášťový efekt, jako druhá kůže. Nebojte se, látka vám ani v nejmenším nebrání v pohybu. Strečové vložky a raglánové rukávy (rukávy vytvořené z jednoho kusu až ke krku) slibují neuvěřitelnou volnost pohybu.
Cyklistické spodní prádlo, to je klíč k úspěchu pro pohodlnou jízdu na kole za každého počasí!

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC