Preferovaný jazyk a měna:
Top Start pro Ekoï Crazy Days! Až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Pohoda při jízdě na kole

Když chcete začít jezdit na kole, jako začínající cyklista máte jistě miliardu otázek. Kromě výběru vybavení (kolo atd.), oblečení (dres, kraťasy, přilba, boty atd.) je třeba se při jízdě na kole starat také o svou pohodu. Pokud vás zajímá, co to obnáší, v tomto malém průvodci najdete všechny odpovědi.

Co je wellness, když jste cyklista.

Cyklistická pohoda zahrnuje vše, co souvisí s:

    • Příprava a zotavení z výletu, aby se předešlo zejména bolestivosti;

    • Jídlo cyklisty před, během a po výkonu pro optimalizaci výkonu.

      A pokud máte problémy se zrakem, vztahuje se na vás také:
    • Přizpůsobení zraku pro usnadnění jízdy na kole.

Jakou dietu by měl dodržovat cyklista?

Když se zajímáte o cyklistiku, určitě vás zajímá jaký jídelníček dodržovat pro cyklistu. Pokud s jízdou na kole teprve začínáte nebo se chcete v cyklistice dále zdokonalovat, například v rámci přípravy na cyklistický závod, je dieta klíčovým faktorem pro výkon cyklisty. A výživa cyklisty se týká jak energetických nápojů, tak i potravin - pevných nebo tekutých - které se konzumují před, během nebo po výkonu. Můžete se inspirovat tím, co jsou profesionální cyklisté zvyklí konzumovat například během Tour de France, nebo se řídit našimi radami. To je samozřejmě součástí vyvážené denní stravy.

Jak se dobře zotavit a předcházet bolestem svalů.

Když začínáte jezdit na kole, abyste byli schopni na sebe navazovat jízdy, nevyhnutelně se ptáte jak se dobře zotavit, abyste předešli bolestivosti. Tato regenerace zahrnuje několik věcí: odpočinek, protahování, dobrou hydrataci po tréninku (dejte přednost perlivému nápoji bohatému na sodík), horkou koupel pro zklidnění bolavých svalů atd.
Abyste předešli bolestivosti před jízdou na kole, poslouchejte své tělo: zmírněte námahu, pokud jste již dlouho nejeli, a zvyšujte intenzitu podle toho, jak budete pokračovat, a nezapomeňte se před tréninkem asi deset minut zahřát. Stejně tak se na konci tréninku protáhněte nebo se alespoň deset minut procházejte, abyste násilně nezastavili své úsilí. Nezapomeňte se také dobře hydratovat před výkonem, během něj i po něm.

Jak přizpůsobit svůj zrak při cyklistických výletech.

Při jízdě na kole se doporučuje nosit brýle, které chrání vaše oči před různými vlivy, kterým mohou být vystaveny. Přestože modelů cyklistických brýlí je nepřeberné množství, může se to stát problémem, pokud máte problémy se zrakem. Pokud je to i vaše situace, možná se ptáte jak upravit zrak při cyklistických výletech? Existují dva způsoby, jak toho dosáhnout: nosit kontaktní čočky pod běžnými cyklistickými brýlemi nebo používat bicyklové brýle přizpůsobené vašemu zraku díky vložce umístěné ve většině případů mezi čočkou brýlí a okem, která vám umožní normálně vidět a zároveň být dokonale chráněni a zaujmout cyklistický vzhled.

Když už víte vše o pohodě při jízdě na kole, co takhle zjistit co je to silniční cyklistika? Víte také o dalších cyklistických disciplínách? Pro vás co je to štěrk? Chcete vědět všechno o jízdě na horském kole? Na závěr se dozvíte odpovědi na praktické otázky, které si kladete.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC