Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon na nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4300 Kč

Které energetické nápoje jsou na Tour de France oblíbené?

Při sledování výkonů svých oblíbených cyklistů jste si už možná položili otázku: jak se stravuje profesionální cyklista? Pokud jste sami cyklisté, možná jste už dostali chuť vyzkoušet stejné výrobky jako oni? Dnes vám prozradíme, které energetické nápoje jsou na Tour de France oblíbené.

Jaký energetický nápoj jezdci konzumují před výkonem?

Před výkonem má energetický nápoj (nebo čakovací nápoj), který cyklista vypije, za cíl umožnit mu dokonale hydratovaný start do závodu, ale také zvýšit zásoby sacharidů a minerálů. Měl by se vypít do devadesáti minut před startem etapy nebo závodu a měl by se pít po malých doušcích, aby ho tělo vstřebávalo pomalu.

Jaký energetický nápoj konzumují běžci během cvičení?

V energetických nápojích konzumovaných během závodu se upřednostňuje přídavek rychlých a/nebo pomalých sacharidů (pro zajištění kalorického příjmu potřebného pro výkon jezdce), minerálních látek (pro kompenzaci ztrát způsobených pocením) a někdy i aminokyselin (v závislosti na vynaloženém úsilí).
Aby nedošlo k dehydrataci, cyklista musí přijmout alespoň jednu 500ml láhev za hodinu. V závislosti na počasí a náročnosti etapy tak může jezdec denně spotřebovat 6 až 20 lahví vody (i když některé z nich mohou obsahovat pouze vodu na opláchnutí úst nebo postříkání).

Jaký energetický nápoj konzumují běžci po námaze?

Po skončení závodu je jediným heslem podpořit regeneraci a doplnit energetické zásoby. K tomu patří pití regeneračního nápoje, který běžci pomůže zotavit se doplněním glykogenových zásob a obnovením svalových vláken. Obsahuje bílkovinný prášek (pro obnovu svalové hmoty), minerály (pro kompenzaci ztrát během cvičení) a aminokyseliny.
Někteří běžci mohou před spaním ještě konzumovat nápoj složený z vody a maltodextrinu, aby si zajistili dodatečný příjem sacharidů na další den. Navíc to pomáhá při spánku.

Když už víte, které energetické nápoje jsou na Tour de France oblíbené, co takhle zjistit, jak se stravují jezdci Tour de France?

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC