Preferovaný jazyk a měna:
Top Start pro Ekoï Crazy Days! Až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Kdy si mám vyměnit objímky na brýlích?

Pokud máte problémy se zrakem a chcete sportovat, určitě jste si někdy položili otázku: jaké brýle na kolo? Jakmile si najdete své oblíbené cyklistické brýle, je těžké bez nich žít. Takže když se začnou opotřebovávat, bolí vás srdce, že musíte měnit brýle. Ale věděli jste, že existují náhradní díly? V tomto článku vám vysvětlíme, kdy a jak vyměnit objímky na brýlích.

Co je to pouzdro na brýle?

objímka je část, která se nachází na konci brýlového sklíčka, na části, která může být někdy mírně zahnutá. U sportovních brýlí je tato část obvykle vyrobena z měkkého, protiskluzového materiálu pro větší pohodlí: brýle tak zůstávají na svém místě, nekloužou a netřou se o část lebky, která je v kontaktu s touto částí brýlí. U některých modelů může být tato část spánků nastavitelná pro optimální držení, stejně jako nosní můstek, který je obvykle vyroben ze stejného materiálu.

Kdy vyměnit objímky brýlí

Jelikož jsou rukávy bikových brýlí vyrobeny z měkkého materiálu, protože jsou v přímém kontaktu s lebkou a třou se pod helmou, často se poškodí rychleji než zbytek brýlí. To platí i pro nosní polštářky kvůli tření a potu.
Myslíte si, že při ceně, kterou stojí sportovní brýle, je škoda, abyste jen kvůli tomu museli kompletně vyměnit své oblíbené brýle? A máte naprostou pravdu. Proto jsou k dispozici náhradní díly, zejména pro objímky a chrániče nosu.

Jak vyměním objímky na brýlích?

Chcete-li vyměnit objímky na brýlích, jednoduše sundejte ty, které jsou již nasazené. Pokud jsou opravdu poškozené, měl by být úkol ještě snazší. Pokud ne, budete muset být trochu trpěliví. Jakmile tak učiníte, očistěte chrániče a nasaďte nové objímky, které jste si koupili místo starých a které jsou kompatibilní s vaším rámem.
Podobný postup je i u nosních vložek. Odstraňte staré a před montáží nových je dobře očistěte

Nyní jsou vaše brýle opět funkční.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC