Preferovaný jazyk a měna:
Využijte nabídek řady Ekoï Racing / Perf / Start

Jaké je základní cyklistické spodní prádlo pro muže?

Když mluvíme o spodním prádle na kolo, nemluvíme o slipech, boxerkách nebo jiných trenýrkách, které jsou kvůli pohodlí vykázány pod šortky, ale o technickém oblečení. Jaké je tedy základní spodní prádlo pro muže na kolo?

Proč je nutné nosit při jízdě na kole spodní prádlo?

Při jízdě na kole pomáhá nošení technického spodního prádla pod cyklistické dresy s krátkým nebo dlouhým rukávem odvádět pot, a tím udržovat tělo během cvičení v suchu.

Prádlo se nosí přímo v kontaktu s pokožkou, přizpůsobí se vašemu tělu a poté se doplní druhou vrstvou a v zimě třetí. Existuje tedy spodní prádlo vhodné pro každé roční období.

Nezbytné spodní prádlo na léto

V létě, kdy je horko, můžeme mít tendenci tento krok zanedbávat... a přesto vám nošení spodního prádla pod plavky umožní odvádět vlhkost a regulovat tělesnou teplotu.

Lehké a v tomto ročním období velmi prodyšné oblečení bude obvykle bez rukávů.

Nezbytné spodní prádlo na zimu

V zimě se bude nosit spodní prádlo s dlouhými rukávy, bude silnější a obvykle bude mít vysoký límec.

Stejně jako v létě bude jejím úkolem odvádět pot, abyste mohli trénovat svou námahu v suchu, regulovat tělesnou teplotu, ale také udržet vaše tělo v teple.
S přidáním druhé vrstvy (dres) a následně třetí vrstvy (termobunda) tak budete připraveni na jízdu v zimě, i když jsou teploty nízké.

Když teploty klesají, vaše končetiny rychle prochladnou. Proto můžete svůj outfit doplnit tím, že si pod helmu nasadíte termální čepici, která vám během jízdy zahřeje hlavu a uši.

Náležitosti pro spodní prádlo uprostřed sezóny

V polovině sezóny se teploty během vašeho výletu často mění.

Stejně jako v létě i v zimě vás spodní tričko udrží během jízdy v suchu díky odvodu potu a regulaci teploty, ale může také těžit z větruodolné tkaniny na trupu, která vás ochrání před proměnlivým počasím.

Díky krátkým rukávům se dá nosit stejně dobře pod cyklistický dres s krátkým i dlouhým rukávem v závislosti na teplotách.

S těmito tipy na výběr cyklistického spodního prádla jste nyní připraveni jezdit v suchu po celou cyklistickou sezónu.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC