Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon na nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4300 Kč

Jaké je základní cyklistické oblečení pro muže?

Jste muž, jezdíte na kole a chcete vědět jak si vybrat cyklistické oblečení? Jste na správném místě. Máme pro vás malý přehled mužského oblečení na kolo, které musíte mít.

Krátké filmy

Chystáte se na několik hodin naskočit na kolo? Zapomeňte na svůj oblíbený běžecký úbor a investujte do šortek na kolo, vaše hýždě vám poděkují.
Šortky by se měly oblékat bez spodního prádla, jinak se sníží jejich účinnost, a měly by být přizpůsobeny vašemu pasu.
A pokud jste muž, je důležité vybrat si mužský model, vhodný zejména pro vaši anatomii.

Kraťasy na kolo, obvykle vyrobené ze sportovní lycry, se dodávají ve třech délkách v závislosti na ročním období: krátké na léto, korzárské na pololetní období a dlouhé na zimu.

V závislosti na vašich osobních preferencích je možné najít také brindáky s popruhy a brindáky bez popruhů, ale je důležité si uvědomit, že popruhy vám poskytnou optimální oporu a zabrání sklouzávání brindáků.
Pokud se rozhodnete pro kraťasy s náprsenkou bez ramínek, ujistěte se, že vámi vybraný model dobře pruží v pase a na stehnech, aby se během cvičení nepohyboval, což by mohlo způsobit velmi nepříjemné otlaky v oblasti rozkroku.

Šortky jsou k dispozici také s pěnovými zátěžovými vložkami nebo gelovými vložkami v závislosti na modelu, aby vyhovovaly každému jezdci.

V silniční cyklistice se šortky nosí těsné, aby se podpořila aerodynamika. A tkanina, zejména krátkých letních šortek, umožňuje velmi rychlé schnutí. V zimě bude podšitá termotkaninou, která vám pomůže bojovat s chladem během tréninku.

Nakonec, pokud se věnujete horské cyklistice, dáte přednost spíše spodním kalhotám nasazeným pod kraťasy na horské kolo, abyste měli volnost pohybu a mohli využívat materiály odolnější vůči vnějším vlivům (větve apod.).

Cyklistický dres

Pro horní část těla je cyklistický dres první nezbytnou součástí cyklistického oblečení.

Cyklistické dresy jsou navrženy z prodyšných materiálů, které odvádějí pot, takže budete moci jezdit v suchu po celou dobu jízdy.
Kromě toho mají na zadní straně kapsy, do kterých si můžete strčit osobní věci (klíče, mobilní telefon, jídlo během tréninku atd.).

Cyklistické dresy se vyrábějí ve třech verzích v závislosti na ročním období: s dlouhými rukávy na zimu, s krátkými rukávy na léto a bez rukávů, když teploty stoupají.
V létě budou lehké a vzdušné. V zimě jsou obvykle podšité termotkaninou, která udrží vaše tělo v teple.

Na silnici se cyklistické dresy nosí těsně u těla, jako druhá kůže, aby se podpořila aerodynamika, zatímco na horském kole se obecně preferují volnější dresy.

Technické spodní prádlo

Ať už v zimě nebo v létě, technické prádlo nelze zanedbávat. Když mluvíme o spodním prádle, nemluvíme zde o boxerkách nebo slipech, ale o spodním prádle.

Technické prádlo se vyrábí s dlouhým rukávem pro zimní období, s krátkým rukávem pro střední období a bez rukávů pro léto. Hodí se tak pod jakýkoli dres, ať už s krátkým nebo dlouhým rukávem.

Smyslem spodního prádla je urychlit odvod potu, abyste udrželi tělo v suchu a regulovali tak tělesnou teplotu. V zimě se vám bude hodit i v boji proti chladu.

Termální bunda

V zimě, abyste mohli jezdit i přes nízké teploty a nebyla vám zima, budete muset sáhnout po termální bundě.
V závislosti na oblastech, kde jezdíte na kole, a teplotách, kterým budete vystaveni, existují bundy, které jsou více či méně teplé. Některé z nich jsou dokonce navrženy tak, aby mohly pokračovat v tréninku i při teplotách pod bodem mrazu.

Termální bunda je navržena tak, aby byla voděodolná proti dešti, větruodolná proti pronikání vzduchu a prodyšná pro odvod potu.

V zimě, abyste udrželi své tělo v teple a bojovali s nejnižšími teplotami, budete potřebovat tři vrstvy oblečení:

      - Technické spodní prádlo s dlouhými rukávy;
      - Dres s dlouhým rukávem;

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC