Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon na nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4300 Kč

Jak vybrat správné oblečení na horské kolo pro děti?

I mladí mají právo na své horské kolo, aby mohli jezdit jako velcí kluci! Správně je vybavit však není pro rodiče vždy jednoduchá záležitost. Jaké je základní oblečení na kolo pro vaši holčičku nebo chlapečka? Jak najít oblečení na horské kolo pro děti, které kombinuje bezpečnost a pohodlí? Na co byste si měli dát pozor? Zde jsou naše tipy pro výběr správného cyklistického vybavení pro juniory.

Výběr kvalitního oblečení na horské kolo

Především je třeba si uvědomit, že jízda na horském kole vyžaduje speciální vybavení. Pokud vaše dítě jezdí na horském kole s přáteli nebo rodinou, je pro ně speciální oblečení nezbytné, aby mohlo bezpečně šlapat do pedálů.

Většina výrobců vyvinula řady určené speciálně pro děti: od mini jezdců až po teenagery. Najdete zde tedy juniorské cyklistické oblečení hodné dospělých modelů!

Takže nechte bavlněná trička a teplákové soupravy ve skříni a sáhněte po kvalitních kouscích z technických a inovativních tkanin: prodyšné dresy, strečové komponenty, síťované vložky, nepromokavá membrána, pěnová kůže atd.

Výběr oblečení přizpůsobeného vaší praxi

Jestliže vaše dítě jezdí na kole pro zábavu, nebude mít stejné nároky jako mladík, který závodí a usiluje o výkon. Horská cyklistika je také multidisciplinární aktivita, takže požadavky na oblečení se budou lišit.

Klasické oblečení na horské kolo bude stejné jako pro závodícího mladíka

Klasické dětské oblečení na horské kolo se skládá z vybaveného dresu a šortek nebo kraťasů na horské kolo s cyklistickou přilbou, botami, brýlemi a rukavicemi.

Zkoušející horští cyklisté, kteří se věnují extrémnějším disciplínám, jako je enduro nebo sjezd, potřebují dres volného střihu a zesílené šortky nebo kalhoty. Pro zajištění bezpečnosti mladých milovníků vzrušujících zážitků se rovněž doporučuje používat ochranné pomůcky přizpůsobené jejich tělesnému typu.

Výběr pohodlného oblečení na kolo

Děti mají tendenci být rychle netrpělivé, pokud je něco rozruší, například pokud se necítí pohodlně ve svém oblečení. Nejlépe je vyhnout se svědivým textiliím, které mohou zkazit nedělní výlet.

Oblečení na horské kolo nabízené v obchodech nebo online má vlastnosti, které poskytují maximální pohodlí, aby si děti mohly svou vášeň plně užít. Pohodlné oblečení znamená spokojené děti a zen rodiče! Dejte tedy přednost oblečení:

  • bez švů nebo s plochými švy;
  • přizpůsobené anatomii dívek nebo chlapců;
  • měkké a pohodlné nošení;
  • Hypoalergenní pro ochranu pokožky před podrážděním

Díky tomu jsou trička a šortky na horské kolo obvykle vybaveny kapsami na zip. Šikovné na přenášení svačiny!"

Vyberte si oblečení vhodné pro počasí

Děti mají bezmeznou energii: jsou vždy připraveny šlapat, i když prší! Naplánujte si proto, jak své batole vybavit, aby bylo v suchu. Kalhoty do deště a voděodolná a větruodolná bunda vám poskytnou optimální ochranu před nepřízní počasí.

Aby byly cyklistické výlety v zimě příjemné, oblečte své dítě teple podle pravidla tří vrstev: technické spodní prádlo, dres na horské kolo a termobunda. Ta je podšitá fleecem a účinně izoluje od chladu, aby vaše dítě neonemocnělo.

V létě byste si měli vybrat prodyšnou, tenkou a lehkou látku s anti-UV úpravou, která chrání tělo před slunečním zářením.

Výběr oblečení podle vašeho vkusu

Neobjevili jste oblečení, které splňuje vaše očekávání ohledně bezpečnosti, kvality a pohodlí pro vaše dítě? Proč mu tedy nedat volnou ruku při výběru vzhledu oblečení na horské kolo? Pokud se mu oblečení líbí, je méně pravděpodobné, že bude tahat nohy za nos a naopak si ho rád oblékne, aby s vámi mohl vyrazit na kolo.

Značky vytvořily modely zaměřené na nejmladší jezdce, které záměrně odmítly v mnoha barvách, a to jak mužských, tak ženských. Malí cyklisté si budou moci vybrat mezi zábavnými vzory, jednobarevnými nebo vzorovanými, nebo dokonce v barvách svého oblíbeného týmu horských kol, aby se oblékli jako profesionálové!

Vyberte dětské MTB oblečení v jejich velikosti

Jistě, je třeba dbát na to, abyste zvolili správnou velikost pro své dítě. Pokud nemáte možnost vyzkoušet si oděv v obchodě, v průvodci velikostí od výrobce najdete informace o tom, jaké míry je třeba vzít, abyste našli správný model pro jeho věk a míry.

Oblečení by obecně nemělo vyvolávat pocit stlačení nebo bránit pohybu. Zeptejte se dítěte, jak se v novém cyklistickém oblečení cítí, a pokud není spokojené, vyslechněte jeho potřeby.

Nyní máte všechny informace, které potřebujete k výběru správného oblečení na horské kolo pro své dítě.

Co kdybyste se nyní dozvěděli, jaké oblečení na horské kolo musí mít muži a jaké oblečení na horské kolo musí mít ženy nebo jak vybrat oblečení na horské kolo v zimě?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC