Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Jak si vybrat zimní cyklistické oblečení?

Sníte o tom, že nasednete na kolo, ale venku mrzne? Nenechte si zimu zkazit vaše touhy! Výlet na horském kole nebo po silnici může být skutečným zážitkem, i když teploměr ukazuje nulu. Tajemství spočívá ve vybavení cyklisty. Díky kombinaci technických textilií, které kombinují prodyšnost a tepelnou izolaci, budete moci čelit chladu několik hodin. Takže jak si vybrat cyklistické oblečení v chladném období? Naše tipy, jak si vybrat zimní cyklistické oblečení, najdete právě teď.

Jaké jsou cíle zimního cyklistického oblečení?

Ať už jezdíte na horském kole, na silnici nebo máte rádi vyjížďky na kole, jízda na kole v zimě vyžaduje správné vybavení. V opačném případě pravděpodobně ztuhnete na sedle a šlapání vás nebude bavit... Podívejme se tedy, jak byste se měli obléknout, aby se vaše jízda neproměnila v noční můru.
Vaše zimní cyklistické oblečení musí splňovat tři hlavní cíle:
chránit před chladem: nízké teploty vedou ke ztrátám tepla, které musí vaše cyklistické oblečení kompenzovat;
chránit před vlhkostí: pot, který tělo produkuje při námaze, musí vaše cyklistické oblečení odvádět;
chránit před nepřízní počasí v případě větru nebo přeháněk, případně i lehkého sněžení.

Jaké cyklistické oblečení obléknout v zimě na horní část těla

Třívrstvý koncept

Toto je zlaté pravidlo, které je třeba dodržovat při jízdě na kole v zimě, aniž by vám byla zima!"
Koncept je jednoduchý, protože spočívá v naložení tří vrstev na horní část těla:
prodyšná spodní vrstva: cyklistické spodní prádlo;
termoizolační vnitřní vrstva: cyklistický dres;
ochranná vnější vrstva: cyklistická bunda.
Každý oděv plní zcela specifickou funkci, aby odvrátil nepříznivé povětrnostní podmínky.

1. Technické prádlo

První vrstva v přímém kontaktu s pokožkou, spodní prádlo na kolo nabízí ultra rychlý odvod potu. Je vyrobena z mimořádně prodyšné tkaniny, která odvádí vlhkost od textilních vláken a udržuje vás v suchu. Vysoký límec a dlouhé rukávy pomáhají regulovat tělesné teplo.
Důležitá role, aby se námaha nerýmovala s nepohodlím!

2. Cyklistický dres s dlouhým rukávem

Druhou vrstvou, kterou si obléknete na hrudník, je klasický cyklistický dres. Pokud na léto existuje ve verzi s krátkým rukávem, při ochlazení se nosí s dlouhým rukávem.
Jeho role? K udržení tepla produkovaného tělem. Je podšitý fleecovou membránou a má termoregulační funkci, která je nezbytná pro udržení tepla po celou dobu jízdy na kole.
Zimní cyklistický dres vám poskytne skutečný tepelný komfort.

3. Tepelný plášť

Termální bunda je v zimě hned po kole nejlepším přítelem cyklisty! Tato třetí a poslední vrstva vás má chránit před chladem, ale také před případnou nepřízní počasí.
Skládá se z prodyšných vláken a větruodolné a nepromokavé membrány, která zabraňuje pronikání vzduchu a deště do tkaniny. Klíčový cyklistický oděv pro jízdu v zimě!

Jaké cyklistické oblečení pro spodní část těla v zimě?

Dlouhé punčochové kalhoty s páskem

Když jsou teploty nízké, nebo dokonce mrazivé, možná vás láká obléct si velké fleecové cyklistické kalhoty a zachumlat se do nich. To je ale opravdu špatný nápad: jak se potíte, vlákno pot nasákne, aniž by ho odvádělo. Abyste udrželi nohy v teple a suchu, je řešením nosit zimní punčocháče nebo dlouhé šortky. Většina modelů vám umožní šlapat v chladném počasí i při záporných teplotách.
Například naše Ekoï Pro Gel Memory Comfort Evo punčocháče nabízejí účinnou ochranu až do -10 stupňů díky termovláknu s fleecovou podšívkou.
Dost na to, abyste si prosinec, leden a únor užili naplno!

Cyklistický oblek pro celé tělo

Další možností je odložit tradiční oblečení "termobunda + punčocháče" a pořídit si dokonalý cyklistický outfit: celotělový oblek. Tento oděv je vyroben z jednoho kusu a má stejné výhody: prodyšnost, tepelnou izolaci a pružnost.
Cyklistický oblek, který si osvojilo mnoho silničních závodníků, vám přinese pohodlí, teplo a estetiku. Nosí se přes technické prádlo a v případě potřeby s termobundou.

Jaké cyklistické doplňky chrání vaše končetiny před chladem?

Zimní rukavice na ruce

Jak se dalo očekávat, letní palčáky pro jízdu v chladném počasí nestačí. Potřebujete celoobličejovou rukavici, která zakryje klouby a zároveň zajistí dobrý úchop řídítek. K dispozici je celá řada rukavic, které nabízejí různé stupně ochrany v závislosti na klimatických podmínkách.
Univerzální cyklistické rukavice z voděodpudivé, měkké a prodyšné lycry vám umožní jezdit při teplotách mezi 5 a 10 stupni. Pro trénink v chladnějších podmínkách, až do 0 stupňů, zvolte pár neoprenových rukavic, které udrží teplo na rukou.
Trpí vaše ruce pravidelně chladem i přes vhodnou zimní výbavu? Objevte naše vyhřívané rukavice Ekoï Heat Concept 5. Díky 3 intenzitám vyhřívání jsou tyto rukavice ideální pro boj s chladem až do -20 stupňů. Nezbytná výbava pro cyklisty v chladném počasí!

Ponožky, boty a návleky na boty

Chcete-li jezdit na kole v zimě a chránit své nohy před chladem, budete potřebovat následující doplňky:
pár jezdeckých ponožek navržených tak, aby odolaly extrémním teplotám;
zimní cyklistické boty na horská kola, šotolinu nebo cyklokros;
termoizolační a nepromokavé návleky na boty nebo návleky na špičky, které se navlékají na boty.

Termální čepice nebo čelenka

Při jízdě na kole v mrazu je nutné si zakrýt uši, které jsou citlivým orgánem. Za tímto účelem se vybavte termální čelenkou: poskytne vám vynikající izolaci a zároveň zabrání přehřátí.
Pokud jsou teploty opravdu příliš nízké, řešením je čepice pod helmu. Obepíná hlavu, aby ji zcela ochránila, a díky tenkému materiálu snadno vklouzne pod přilbu.
Poslední doplněk, který si cyklisté oblíbili uprostřed sezóny i v zimě: pásek na krk. Tato trubice chrání krk, šíji a zátylek před nepříjemným průvanem. Bude vaším nejlepším spojencem při sjezdech z průsmyků nebo při poryvech větru.
Už žádné výmluvy, proč pokračovat v tréninku, když je chladno: v tomto zimním cyklistickém oblečení budete jezdit pěkně v teple.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC