Preferovaný jazyk a měna:
Top Start pro Ekoï Crazy Days! Až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Jak opravit píchlé kolo?

Když vlastníte kolo, vždycky vás zajímá jak opravit kolo. Ale jako cyklista si vždy kladete spoustu otázek. Co mohu udělat sám? Co by měl udělat mechanik jízdních kol? Dnes vám poradíme, jak opravit píchlé kolo.

Co potřebuji k opravě píchlé pneumatiky?

Píchnutí je nejčastější poruchou jízdního kola. K opravě píchlého kola budete potřebovat nářadí:

  • Železo na pneumatiky;
  • Vnitřní trubka;
  • Záplaty;
  • Pokud se propíchnutí nedá opravit, jednoduše vyměňte vnitřní duši.
    Pokud jste doma a chcete snadněji lokalizovat místo propíchnutí, použijte umyvadlo s vodou a trochou mýdla, do kterého po opětovném nafouknutí namočte vnitřní duši. V místě otvoru se totiž objeví bubliny.

    Jak opravit píchnutí.

    Při opravě defektu je třeba nejprve sundat kolo z kola. Poté mezi ráfek a pneumatiku kola vložte odstraňovač pneumatik, abyste ji mohli odlepit, a poté s ním obejděte celé kolo, než opatrně vytáhnete duši.

    Pokud jste na cestách, nejjednodušší způsob, jak opravit píchlou pneumatiku, je jednoduše vyměnit duši. Na kraji silnice totiž není vždy zřejmé, kde je defekt.
    Případně, pokud se vám podaří identifikovat díru na vnitřní trubce, je třeba umístit záplatu po lehkém přebroušení vnitřní trubky smirkovým papírem a nanesení trochy lepidla na záplaty, poté ji nechte několik minut zaschnout.

    Před vložením duše zpět do pneumatiky prostrčte ruku dovnitř pneumatiky a zkontrolujte, zda v ní není trn, kousek skla nebo díra, které by mohly okamžitě způsobit další propíchnutí.

    Před výměnou duše uvnitř pneumatiky ji trochu nafoukněte a dávejte pozor, abyste ji nepřiskřípli. Zavřete pneumatiku pomocí páček a poté duši zcela dofoukněte. Nakonec nasaďte kolo zpět na kolo. Jste připraveni znovu jezdit

    Přemýšlejte o tom, že byste s sebou na vyjížďky měli mít vždy opravárenskou sadu a pumpu na kolo. Abyste zabránili propíchnutí, můžete také použít preventivní kapalinu, kterou nanesete na vnitřní stranu pneumatiky.

    Když už umíte opravit píchlé kolo, co takhle zjistit, co všechno si můžete opravit sami. Víte jak opravit bezdušový plášť silničního kola?
    Jak vyměnit kolo? Jak opravit řetěz na kole? Jak nasadit záplatu? Jak opravit kotoučovou brzdu horského kola?

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC