Preferovaný jazyk a měna:
Top Start pro Ekoï Crazy Days! Až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Jak najdu cyklistický klub?

Je rozhodnuto! Po pozorném sledování výkonů svých oblíbených cyklistů jste se rozhodli věnovat cyklistice. Po zralé úvaze dáváte přednost cykloturistice v klubu. Poradíme vám, jak najít cyklistický klub, který je pro vás ten pravý.

Proč jezdit v klubu a ne sólo

Cyklistika je individuální sport, který lze provozovat samostatně nebo ve skupině. Pokud jedete sólo, máte kontrolu pouze nad vzdáleností, převýšením, tempem atd. Pokud jezdíte ve skupině, budete se muset podřídit většině, pokud jde o tyto parametry, ale také vám to umožní vystoupit ze své komfortní zóny a posunout se dál. Kromě toho se často setkáte s přátelským duchem, který vám umožní sdílet vzácné chvíle kolem cyklistiky mezi nadšenci. Pokud chcete později trénovat závodění, naučí vás to také jezdit v pelotonu.

Výběr hole vhodné pro vaši jízdu

Ať už jste úplný začátečník, nebo už máte zkušenosti s cyklistikou, vaše očekávání nebudou stejná. Ať už chcete jezdit jen pro zábavu, nebo chcete soutěžit se soupeři, nebudete si vybírat stejný typ klubu. V prvním případě postavy bude vhodnější obrátit se na klub sdružený pod FF Vélo (Francouzská federace cyklistické turistiky), zatímco v druhém případě najdete štěstí spíše v klubu sdruženém pod FFC (Francouzská cyklistická federace). V rámci soutěže je také možné vstoupit do klubu přidruženého k UFOLEP.

Některé kluby se věnují pouze silniční cyklistice, zatímco jiné jsou víceoborové a nabízejí také jízdy na horském kole nebo cyklo-cross. To bude opět klíčovým kritériem při výběru klubu.

Jak najít cyklistický klub.

Teď, když jste si stanovili kritéria pro výběr ideálního klubu, který bude vyhovovat vaší praxi, přemýšlíte, kde najít kontaktní informace na tento klub. Stačí navštívit webové stránky vybrané federace (FF Vélo nebo FFC): obě totiž nabízejí seznam klubů, který můžete seřadit podle geografických kritérií (oddíl), ale také podle zvolené disciplíny (silnice, horské kolo, cyklokros, cyklistická škola).

Pokud váháte mezi několika kluby, vězte, že - obecně - je možné s budoucí skupinou absolvovat jednu nebo více zkušebních jízd, než se rozhodnete.

Po všech těchto radách už nemáte žádné výmluvy: jste připraveni vyrazit ven a začít trénink na kole. Zbývá jen kontaktovat klub ve vašem okolí, který vám vyhovuje. Tak se osedlejte a užijte si jízdu!

#ekoi
Použijte #ekoi a označte na svých fotkách @ekoicycling, abyste měli šanci být představeni.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC