Preferovaný jazyk a měna:
Top Start pro Ekoï Crazy Days! Až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Jak mohu při jízdě na kole upravit svůj zrak?

Pro klidný zážitek z jízdy na kole je důležité zachovat si pohodu při jízdě na kole. Pohoda cyklisty se týká několika parametrů souvisejících s jízdou na kole (výživa, hydratace, regenerace atd.). A když má člověk problémy se zrakem, nevyhnutelně přemýšlí, jak přizpůsobit svůj zrak při jízdě na kole.

Měli byste při jízdě na kole dávat přednost brýlím nebo kontaktním čočkám?

Trpíte-li problémy se zrakem (krátkozrakost, dalekozrakost, astigmatismus, presbyopie atd.), potřebujete najít řešení, jak svůj zrak upravit, abyste se mohli bez obav věnovat své oblíbené činnosti.
K tomu vás pravděpodobně zajímá: měli byste při jízdě na kole preferovat brýle nebo kontaktní čočky? To bude částečně záviset na vašich preferencích a praxi.
Čočky mají tu výhodu, že je lze nosit s jakýmikoliv páry cyklistických nebo sportovních brýlí: budete mít tedy na výběr z většího množství modelů. Na druhou stranu vítr a prach by mohly podráždit vaše oči zejména při jízdách na dlouhé vzdálenosti.
Pokud se rozhodnete pro brýle, váš výběr se možná trochu zúží, ale díky optickým vložkám nebo bicyklovým brýlím s korekčními skly si můžete dopřát dokonalé přizpůsobení zraku s kompatibilními brýlemi na kolo.

Jaké brýle na kolo?

Pokud se ptáte jaké brýle používat při jízdě na kole, měli byste vědět, že odpověď bude záviset především na vaší praxi.
Pokud na kole dojíždíte do práce, budou vám vyhovovat vaše obvyklé brýle. Pokud se cyklistice věnujete jako koníčku nebo závodně, běžné brýle vám rychle začnou být nepohodlné: mohou vám sklouznout z nosu potem nebo vás tlačit na hlavě. Navíc vás budou chránit méně účinně než brýle určené na kolo, které mají lepší krycí schopnost, a proto chrání v případě projekce (prach, štěrk, bláto atd.). Navíc jsou k dispozici v různých barvách, které se hodí do každého počasí... a lze je také přizpůsobit vašemu zraku.

Když už víte, jak přizpůsobit svůj zrak při jízdě na kole, co takhle zjistit jakou dietu dodržovat pro cyklistu? A zjistit jak se dobře zotavit a předcházet bolestem?

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC