Preferovaný jazyk a měna:

Jací další Ironmani jsou na světě?

Vichy, Nice, Barcelona, Frankfurt, Havaj... tolik míst spojených se slavnou značkou Ironman. Seznam Ironmanů na mezinárodní úrovni se však neomezuje jen na těchto několik ikonických tratí. Víte o dalších Ironmanech, které tvoří okruh World triathlon corporation (WTC)? Podívejme se na tyto triatlony XXL, které se konají po celém světě.

Které Ironmany v Evropě?

Na evropském kontinentu se konají přibližně dva tucty dálkových triatlonů Ironman, včetně francouzských závodů Ironman v Nice a Vichy.

Nejnovější anketa "athletes' choice awards", kterou provedla společnost WTC, poukazuje na triatlony, které jsou v roce 2019 nejvíce oblíbené komunitou Iron Men a Iron Women.

Kalmarský Ironman ve Švédsku je podle všeho vítězem! Rovinatá trať na kole i v běhu vede účastníky úchvatnou skandinávskou krajinou.

Je snadné pochopit, proč je to nejoblíbenější evropský závod Ironman!

Následující závody jsou také atraktivní pro milovníky dlouhých tratí:

  • Ironman Lanzarote na Kanárských ostrovech a jeho nádherné sopečné prostředí.
  • Ironman UK a Ironman Wales, které se konají ve Velké Británii, jsou chváleny za kvalitu plaveckých závodů.
  • Ironman Tallinn v Estonsku a Ironman Vitoria-Gasteiz ve Španělsku jsou pro milovníky cyklistiky.
  • Hermon Hamburg se mezitím pronajímá pro svou běžeckou část v centru německého města Hamburk a jeho přístavu.
  • Ironman Austria-Kärnten patří mezi triatlony, které "doporučíte kamarádovi": důkaz, že jde skutečně o jeden z nejkrásnějších závodů na světě.

Které Ironmany v Severní Americe?

Na severoamerickém kontinentu se koná sedmnáct závodů Ironman: čtrnáct ve Spojených státech, dva v Kanadě a jeden v Mexiku.

Na druhé straně Atlantiku jsou cyklistické kurzy v módě! V roce 2019 byly v této kategorii oceněny nejméně čtyři americké závody, a to Ironman Lake Placid, Ironman Mont-Tremblant, Ironman Wisconsin a Ironman Maryland.

Běžci si mimo jiné užívali křižování silnic Ironman Texas, zatímco plavci si užívali potápění v řece Tennessee.

Které Ironmany v Jižní Americe?

Na jihoamerickém kontinentu se každoročně konají dva závody Ironman, včetně Jihoamerického mistrovství Ironman Argentina. 226 km dlouhá trať se táhne podél Atlantského oceánu a proslulých písečných pláží přímořského města Mar del Plata v Argentině.

Jedním z nejdoporučovanějších závodů je Ironman Brazil! Koná se v brazilském Florianópolisu, turistické mekce, kde tyrkysové vody lákají triatlonisty z celého světa.

Jaký Ironman v Asii?

Na asijském kontinentu se koná pět závodů Ironman:

  • Ironman Kazachstán (Nur-Sultan);
  • Ironman Gurye (Jižní Korea);
  • Ironman Philippines (Subic Bay) ;
  • Ironman Malaysia (Langkawi, Malajsie) ;
  • Ironman Taiwan (Penghu).

V žebříčku ankety "Ceny sportovců" se objevují pouze tchajwanské a malajsijské soutěže. První z nich patří do první desítky nejlepších závodů Ironman na světě, pokud jde o celkovou spokojenost a zážitky po závodě. V případě druhého ročníku je názor sportovců jednoznačný: chtějí se zúčastnit dalšího ročníku!

Jaký Ironman v Oceánii?

Jedna věc je jistá: Austrálie a Nový Zéland rozbuší srdce triatlonistů rychleji!

Nutri-Grain Ironman New Zealand je v čele žebříčku nejoblíbenějších triatlonů XXL. Soutěž s velkolepou krajinou a gigantickými rozměry zmobilizovala v roce 2019 téměř 2 000 dobrovolníků. Nezapomenutelný zážitek pro všechny účastníky, který je třeba absolvovat alespoň jednou v životě!

Co se týče Austrálie, ta nenechává nikoho lhostejným, protože se zde konají tři proslulé závody Ironman v Cairns, Port Macquarie a Busselton v Západní Austrálii. Velkolepá krása země klokanů zapůsobila na závodníky, kteří tyto závody zařadili mezi nejlepší na světě.

Které Ironmany v Africe?

Jihoafrická republika je hostitelskou zemí Afrického mistrovství Ironman. Tato soutěž se koná v Port Elizabeth v Nelson Mandela Bay.

Hlavním bodem této akce je mistrovství Ironman

Hlavním bodem tohoto Ironmana? Hlučící dav. Účastníci totiž svědčí o neuvěřitelné podpoře diváků, kteří z tohoto závodu dělají jedinečný a magický okamžik.

Teď, když závod skončil, je čas vrátit se na trať

Když už víte všechno o těchto různých závodech, co se takhle dozvědět víc o Barcelonském Ironmanovi, Frankfurtském Ironmanovi nebo bájném Hawajském Ironmanovi?

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC