Preferovaný jazyk a měna:
Top Start pro Ekoï Crazy Days! Až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Dámské cyklistické spodní prádlo: jaké jsou ty nejdůležitější?

Chcete-li si užít zábavu na kole, je nejdůležitější mít správnou výbavu. Součástí kompletního cyklistického vybavení je i technické prádlo, a to bez ohledu na povětrnostní podmínky. Jaké dámské cyklistické spodní prádlo si ale vybrat? Zde jsou základní informace o tom, jak se v sedle cítit dobře.

Podprsenka: povinné cyklistické prádlo pro ženy

Sportovní podprsenka je špičkou v oblasti cyklistického spodního prádla pro ženy. Jedná se o nezbytnou součást dámského cyklistického šatníku.
Zajišťuje ochrannou roli proti mikrotraumatům, která utrpí hrudník při jízdě na silničním nebo horském kole. Kořeny, kameny, rychlostní nerovnosti, zničené chodníky: váš hrudník je neustále vystavován zkoušce.
podprsenka na kolo umožňuje obepnout prsa a poskytnout jim pohodlí a oporu, aniž by vás tlačila.

Technická základní vrstva v létě: jízda v suchu


Technické cyklistické prádlo, které je v letní sezóně často opomíjeno, je přesto nezbytnou součástí dámského šatníku.
Spodní tričko, známé také jako základní vrstva, je vyrobeno z vysoce prodyšné textilie a plní tak úkol nejvyšší důležitosti: udržet vás během cyklistických výletů v suchu.
Když intenzivně šlapeme do pedálů, tělo v reakci na námahu vytváří nadměrné teplo. Uvolňujeme pot, abychom ho odstranili. V přímém kontaktu s pokožkou umožňuje spodní prádlo odvádět tento pot pryč, v létě ještě více, a zabraňuje tak absorpci vlhkosti dresem.
Bezešvé a přizpůsobené ženskému typu těla působí jako druhá kůže, abyste zůstali svěží za všech okolností.
V létě nebo uprostřed sezóny zvolte tílko s krátkým rukávem nebo se rozhodněte pro tank top verzi.

Termální spodní tričko v zimě: držte se tří vrstev

Ačkoli je spodní tričko důležité v létě, v zimě hraje zásadní roli. Dlouhé vyjížďky v chladu jsou výzvou: musíte být dobře vybaveni, abyste zůstali v teple a suchu.
Jediným řešením je použití konceptu 3 vrstev, kdy se na sebe navrství cyklistické spodní prádlo, cyklistický dres a větruodolná termobunda.
Stejně jako v létě se základní vrstva nosí jako první vrstva, aby byl zajištěn přenos vlhkosti. Kromě toho, že je prodyšný, poskytuje také vynikající tepelnou izolaci. Silnější než pro střední sezónu a s dlouhými rukávy pomáhá regulovat tělesnou teplotu a účinně vás chrání před chladem.
Podprsenka, základní vrstva tílka a zimní spodní tričko: teď už víte, které dámské cyklistické prádlo je nezbytné pro jízdu v chladu!

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC