Preferovaný jazyk a měna:
Nová kolekce Ekoï 2024: Dárky ZDARMA. 7 dní na využití nabídky! Zimní výprodej Ekoï: až -70 % sleva!

Cyklistika v klubu

Po tom, co jste na gauči s napětím sledovali výkony svých oblíbených cyklistů, jste zjistili, co je to silniční cyklistika, a možná vás to inspirovalo k tomu, abyste se do toho pustili. Přestože je cyklistika v podstatě individuální sport, možná vás zajímá, zda je lepší jezdit sám nebo v klubu, abyste mohli začít (a pokročit). V tomto článku vám přinášíme několik odpovědí.

Trénink na silničním kole

Ať už jezdíte sami nebo ve skupině, trénink na silničním kole se bude lišit, a proto vaše jízdy na kole nebudou stejné. V ideálním případě byste měli být schopni střídat sólo jízdy, abyste mohli cíleně pracovat na určitých bodech, a klubové jízdy, abyste se naučili jezdit ve skupině.
Vstup do klubu je také příležitostí vyrazit na přátelské vyjížďky v doprovodu dalších cyklistických nadšenců, objevit nové trasy a překonat sám sebe díky skupinovému efektu.
Pokud jste žena, nezoufejte: procento cyklistek se v klubech každým rokem zvyšuje. V pelotonu tedy pravděpodobně nebudete osamoceni.
Pro začínající cyklisty (mladé do 18 let) nabízejí kluby také školy jízdy na kole, kde se zábavnou formou naučíte základy jízdy na kole, ale také se připravíte na závody.

Jak najít klub

Pokud se chcete rozhodnout pro silniční cyklistiku v klubu, musíte si vybrat ten správný klub, tj. takový, který bude vyhovovat vašim zvyklostem. Ale jak najít klub, který vám vyhovuje?

V podstatě platí, že pokud chcete jezdit pro radost svým vlastním tempem, nevstoupíte do stejného klubu jako v případě, že chcete měřit čas v cyklistických závodech nebo na závodech. V prvním případě se budete muset obrátit na kluby sdružené v FF Vélo (Fédération Française de Cyclotourisme), zatímco v druhém případě bude lepší obrátit se na kluby sdružené v FFC (Fédération Française de Cyclisme).
Některé kluby nabízejí také výlety na silničním a výlety na horském kole: ideální, pokud si chcete užít obě disciplíny navíc. Seznam klubů sdružených v těchto federacích najdete na jejich webových stránkách.

#ekoi
Použijte #ekoi a označte na svých fotkách @ekoicycling, abyste měli šanci být představeni.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC