Preferovaný jazyk a měna:
Ekoï Crazy Days!, až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Co všechno je horská cyklistika?

Pokud jste v cyklistice nováčkem a chcete se dozvědět více o různých disciplínách horské cyklistiky, jste na správném místě. Dnes vám nabízíme pohled na all-mountain biking.

Co je to horská cyklistika?

Horské kolo All mountain bike je ideální disciplínou pro všechny horské nadšence, kteří se chtějí věnovat cyklistice zcela svobodně a bez soutěživého ducha. V některých ohledech se all-mountain cyklistika může podobat enduro cyklistice, ale na rozdíl od endura se zde klade větší důraz na stoupání než na sjíždění. Proto jsou všechna horská kola obecně o něco lehčí než enduro kola.

Všechna horská kola se obvykle jezdí v horském prostředí s přírodními stezkami a překážkami. Cílem je pak pobavit se, pustit se do různých typů terénu, včetně stoupání, klesání, někdy i překážek, které je třeba překonat, a zažít tak vzrušení v duchu naprosté svobody, bez soutěžního aspektu.
Všechny hory jsou také příležitostí prozkoumat nová území, objevit nová hřiště a především se kochat krajinou a respektovat přírodu. Bref, pokud máte rádi flóru a faunu a nemáte soutěživého ducha, je pro vás pravděpodobně vhodná all-mountain cyklistika, i když jste začátečník.

Jaké vybavení pro veškerou horskou cyklistiku?

Pro jízdu na horském kole potřebujete polopružné nebo nejlépe celoodpružené horské kolo vhodné pro tuto disciplínu s teleskopickou sedlovkou a kotoučovými brzdami. Jsou o něco lehčí než enduro kola a také o něco dostupnější, pokud jde o rozpočet, s prvními cenami kolem 1500 €. Elektrická horská kola najdete také v kategorii all-mountain.

Stejně jako při každé disciplíně na horském kole budete potřebovat přilbu, která ochrání vaši hlavu (nejlépe all mountain helmu, která ochrání i zátylek v případě pádu, nebo celoobličejovou helmu, pokud jste odvážlivec), krátké nebo dlouhé rukavice, kraťasy na horské kolo se zabudovanou pěnou pro pohodlí během jízdy a cyklistický dres.

Když už víte všechno o horských kolech, co takhle udělat totéž s dalšími disciplínami horských kol, jako jsou downhill, maratonský sjezd, freeride horská kola, enduro horská kola, cross country, cross-country marathon, mountain biking, four cross, dual slalom, dirt mountain biking, street mountain biking, trial mountain biking nebo slopestyle ?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC