Preferovaný jazyk a měna:
Nová kolekce Ekoï 2024: Dárky ZDARMA. 7 dní na využití nabídky! Zimní výprodej Ekoï: až -70 % sleva!

Co je slopestyle na horských kolech?

Pokud jste v cyklistice nováčkem a chcete se dozvědět více o různých disciplínách horské cyklistiky, jste na správném místě. Dnes vám představíme slopestyle na horských kolech.

Co je slopestyle na horském kole?

Slopestyle je extrémní a velmi efektní disciplína horských kol, která je do značné míry inspirována jízdou na dirtových kolech a BMX. Disciplína slopestyle spočívá v provádění figur na hliněných boulích, dřevěných modulech nebo městských prvcích v závislosti na terénu, na kterém jezdec jezdí.
Účastníci startují z velké rampy vysoké více než 10 metrů, aby si vybudovali dynamiku, a pak se přesunou na trať pro horská kola s několika překážkami, která začíná 8-10 metrů dlouhým dvojitým hrbem. Slopestyle se většinou jezdí v bikeparcích.
Slopestyle vznikl v zimních sportech, protože tuto disciplínu lze najít jak v lyžování, tak ve snowboardingu, kde je od sezóny 2011-2012 součástí Světového poháru.

Při soutěži jsou cvičenci rozděleni porotou, která hodnotí jednotlivé provedené triky podle předem stanoveného barreamu, který zahrnuje několik kritérií, jako je obtížnost triku, styl, amplituda skoku, přesnost triku atd.

Disciplína slopestyle je stejně jako dual slalom zastoupena zejména v rámci Crankworx World Tour, mezinárodní soutěže horských kol pořádané v několika kolech po celém světě, která zahrnuje několik závodů (sjezd, dual slalom, pumptrack, slopestyle atd.).

Jaké vybavení na trénink slopestylu?

Pro trénink této disciplíny potřebujete slopestylové horské kolo s nízkým zdvihem a nejlépe celoodpružené kolo, které pohlcuje nárazy a zároveň je citlivé při opětovném rozjezdu. Kolo má jedinou brzdu a jediný převod. Cena kola určeného pro slopestyle se pohybuje mezi 500 a 2000 eur.

Jelikož jsou pády nedílnou součástí této disciplíny, je povinné nosit helmu, ochranu zad nebo ochrannou bundu a také chrániče kolen a loktů.

Když už víte vše o trialu na horských kolech, co takhle udělat totéž s dalšími disciplínami horských kol, jako jsou downhill, maratonský sjezd, enduro na horských kolech, všechna horská kola, cross country, cross-country marathon, freeride, mountain biking, four cross, dual slalom, dirt, street mountain biking, nebo trials mountain biking ?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC