Preferovaný jazyk a měna:
Top Start pro Ekoï Crazy Days! Až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Tým St Michel - Mavic - Auber93

Francouzský tým St-Michel Auber 93 existuje již více než 25 let  
Filtrovat

Francouzský tým St-Michel Auber 93 existuje již více než 25 let. Právě začala nová sezóna, a tak chcete vědět vše o cyklistických týmech, které se účastní závodů? Přibližte si oddaný tým, který má v Seine-Saint-Denis kořeny od roku 1994 a odráží hodnoty svého klubu CMA 93: cyklistický tým St-Michel Auber 93.

Prezentace cyklistického týmu St-Michel Auber 93

Cyklistický tým St-Michel Auber 93, který podporuje Cyclisme municipal d'Aubervilliers, založený v roce 1948, se zrodil v roce 1994 pod názvem Aubervilliers 93. Jak již název napovídá, je silným symbolem regionu Seine-Saint-Denis a je součástí odvážné vize klubu CMA 93. Je to poprvé, co se amatérský klub dostal do profesionálního pelotonu!
Tým St-Michel Auber se v letech 1996 až 2003 prosadil na nejvyšší úrovni v nejprestižnějších silničních závodech. Od roku 2005 soutěží kontinentální tým v 3. mezinárodní kontinentální divizi UCI. Nyní se účastní menších soutěží na kontinentálních okruzích, včetně závodů UCI Europe Tour. Na konci sezóny 2020 je tým pod sportovním vedením Stéphana Gaudryho na 95. místě světového žebříčku UCI.
V minulosti byl tým dvakrát sponzorován společností BigMat - tehdy se jmenoval "BigMat-Auber 93" - a poté společností HP BTP. Od roku 2018 není jejím titulárním sponzorem nikdo jiný než francouzská rodinná biscuiterie St-Michel. Jezdci týmu St-Michel Auber 93 nosí oranžový dres v barvách jeho hlavního partnera.
Tento talentovaný tým odráží hodnoty, kterými se řídí CMA Auber 93, jehož filozofie se zaměřuje na zpřístupnění cyklistiky všem. Klub podporuje genderovou rozmanitost a cyklistiku handicapovaných a je skutečnou školou cyklistiky. Podporuje tento sport mezi obyvateli Séquano-Dionysiens a díky své tréninkové struktuře, která přijímá mladé amatéry, se snaží být odrazovým můstkem do sféry vysoké úrovně.
Tým St-Michel Auber 93 se tak rozvíjí společně s ženským týmem (národní divize 1 FFC), juniorským týmem a mládeží cyklistické školy.

Hlavní vítězství týmu St-Michel Auber 93

Období od konce 90. let do začátku nového tisíciletí představuje nejlepší léta cyklistického týmu St-Michel Auber 93. Pod záštitou svého manažera Stéphana Javaleta, který u toho byl od samého počátku a je ve vedení dodnes, dosáhl tým velkých výšin.
Vzpomíná se na jeho pět účastí na Tour de France (1996, 1997, 1998, 1999 a 2001) a především na ročník 2016, který zůstane vrytý do paměti. V tom roce se mladý Cyril Saugrain stal vítězem jedné z etap Grande boucle, na což byl opravdu pyšný.
V roce 2000 se jezdec Christophe Capelle stal díky vítězství v silničním závodě mistrem Francie. V následujícím roce vyhrál britský silniční šampionát Jeremy Hunt. V roce 2002 přidal na seznam úspěchů týmu klasickou Velkou cenu Plouay. V témže roce byl tým pozván na závod Kolem Španělska, kde podal úctyhodný výkon a Félix García Casas skončil celkově na 8. místě.
Další úspěchy v jednodenních nebo etapových závodech posílily pověst cyklistického týmu Saint-Michel Auber 93, například na Tour de Normandie (1996, 2000), Paříž-Camembert (1998) nebo Tro Bro Leon (2005). V nedávné době to byly závody Tour de Bretagne (2017), Boucles de l'Aulne (2018), Circuit des Ardennes International (2018) a Kreiz Breizh Elites v roce 2018.
V roce 2015 zajistil sprinter Steven Tronet svému týmu druhé vítězství v mistrovství Francie na silnici (silniční závod).

Vedoucí týmů

Cyklistický tým St-Michel Auber 93 má sestavu 11 jezdců soustředěnou kolem dvou lídrů: Romaina Cardise a Stéphana Rossetta.

Romain Cardis

Romain Cardis se narodil v roce 1992 a dvoukolky si zamiloval už v pěti letech. Tento cyklista z Ile-de-France po celá léta vytrvale trénoval. V roce 2016 ukončil amatérskou kariéru a stal se profesionálem v týmu Direct Énergie. V roce 2018 vyhrál první etapu Tour de Wallonie a o dva roky později obsadil druhé místo na Grand Prix d'Isbergues.
Romain Cardis se v roce 2021 připojí k týmu St-Michel Auber 93. Má tu čest nabídnout svému týmu první vítězství sezony v 62. ročníku závodu Paříž-Troyes díky skvělému závěrečnému sprintu v konkurenci dalších deseti cyklistů.

Stéphane Rossetto

Stejně jako jeho týmový kolega Romain Cardis je i Stéphane Rossetto rodákem z Melunu a radost z cyklistiky objevil v roce 2001.

Třiatřicetiletý francouzský jezdec vstoupil do světa profesionálů v roce 2010 v barvách týmu Vacansoleil a na konci sezony se vrátil do amatérské kategorie.
Profesionální kariéru začal naplno v roce 2013 v kontinentálním týmu BigMat-Auber 93. Následovalo první vítězství v závěrečné etapě Tour du Limousin a v následujícím roce se umístil na prvním místě celkové klasifikace Boucles de la Mayenne.
V roce 2015 se Stéphane Rosso připojil k týmu Cofidis, se kterým se zúčastnil velkých Tour: pěti ročníků Tour of Spain, Tour de France 2019 a Tour of Italy 2020. Je také dvojnásobným vicemistrem Francie v časovce (2015 a 2018).
V roce 2021 se vrací do cyklistického týmu St-Michel Auber 93. Oba lídři se budou moci spolehnout na podporu svých týmových kolegů, kteří je dovedou k vítězství:
Baptiste Bleier;
Adrien Guillonnet;
Tony Hurel;
Louis Louvet;
Anthony Maldonado;
Flavien Maurelet;
Yoann Paillot;
Jason Tesson;
Morné Van Niekerk.
S výjimkou Jihoafričana Morné Van Niekerka je tým složen výhradně z francouzských cyklistů.
Znáte cyklistický tým St-Michel Auber 93? Co takhle se podívat na jiný tým, například Arkea Samsic, KMC Orbea, NIPPO Provence PTS Conti, Euskaltel Euskadi, Qhubeka Nexthash, Cofidis nebo Lotto Soudal.

Team St Michel - Mavic - Auber93

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC