Preferovaný jazyk a měna:
Top Start pro Ekoï Crazy Days! Až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Nairo QUINTANA

Nairo Quintana se narodil v roce 1990 v Kolumbii a nedávno se stal členem cyklistického týmu Arkéa-Samsic, partnera společnosti Ekoï  
Filtrovat

Nairo Quintana se narodil v roce 1990 v Kolumbii a nedávno se stal členem cyklistického týmu Arkéa-Samsic, partnera společnosti Ekoï. Právě začala nová sezóna silniční cyklistiky, a tak se ohlížíme za kariérou jednoho z lídrů týmu. Přibližte si Naira Quintanu, kterému se říká Kondor And.

Kdo je Nairo Quintana?

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana začal s cyklistikou už v mládí. Jako dítě neměl jinou možnost než jezdit po strmých cestách v nejvyšším městě své rodné země, které leží na hoře ve výšce 2 280 metrů nad mořem. Denně musí ujet 32 km tam a zpět, aby se dostal do své školy.
Nyní jednatřicetiletý takzvaný Nairoman se stal obrovským horolezcem proslulým svými oslnivými a opakovanými závodními výpady. Během své desetileté kariéry získal 44 vítězství.
Jeho oblíbené hřiště? Etapové závody, kde září na Grand Tours.

Jeho oblíbený terén?

První profesionální smlouva a slibný začátek

V roce 2009 podepsal Nairo první kroky v pelotonu, když podepsal profesionální smlouvu s kolumbijským týmem Boyáca es Para Vivirla. V témže roce vyhrál kolumbijský šampionát v časovce Espoir a poté se připojil ke kolumbijskému týmu Es Pasion.
Vycházející hvězda cyklistiky odletěla v roce 2010 do Francie, kde vyhrála dvě etapy a celkové pořadí Tour de l'Avenir. Výjimečná sezóna pro mladého a skromného hrdinu, který si vydobyl místo v srdcích Kolumbijců.

Let Kondora do Evropy

Dva roky po triumfu na starém kontinentu zahájil Nairo Quintana zlom ve své kariéře, když se připojil ke španělskému týmu Movistar, tehdejšímu UCI ProTeamu.
El Condor přistál v Evropě a vítězstvím na Tour of Murcia si připsal vůbec první vítězství na kontinentálním okruhu UCI. Vyhrál také Route du Sud a první etapu závodu Kolem Španělska Na konci sezony 2012 je Nairo Quintana ztělesněním budoucnosti vrcholové cyklistiky.

Svěcení Tour de France

V roce 2013 se Nairovi Quintanovi podařil husarský kousek, když se stal prvním Kolumbijcem v historii, který vyhrál závod Kolem Baskicka, a tím i závod UCI World Tour.
Vzhledem ke svým skvělým výkonům v posledních dvou sezónách si Nairo vysloužil vstupenku na 100. ročník Tour de France. S pozvánkou v ruce vyrazil na Grande boucle.
Široká veřejnost tohoto neuvěřitelného jezdce brzy objevila, když skončil na podiu Tour de France 2013 druhý za skvělým Christopherem Froome! Nairoman je titán: polyká stoupání a asfaltové kilometry jako rouleur compresseur. Získal tak bílý dres nejlepšího mladého jezdce a puntíkovaný dres, který svědčí o jeho lezeckých schopnostech.
Pro jihoamerického šampiona je to posvěcení.

Vítězství a rozkvět kariéry

V roce 2014 pokračoval ve vzestupu a na Giru získal první vítězství na Grand Tour. Zejména 16. etapu tohoto ročníku Giro d'Italia vyhrál stylově sólo.
V následujícím roce Quintana opět získal titul nejlepšího mladého jezdce na Tour de France 2015 a celkově zvítězil v závodě dvou moří Tirreno-Adriatico.
V sezóně 2016 přidal Jihoameričan na seznam svých úspěchů další vítězství. Vítěz etapových závodů Kolem Katalánska a Kolem Normandie oblékl slavný červený dres Vuelty a v závěrečné celkové klasifikaci vystoupil na nejvyšší stupeň vítězů. A aby toho nebylo málo, Nairo Quintana se díky vítězství v 10. etapě závodu Kolem Španělska zařadil mezi vítěze tří největších etapových závodů!
Kolumbijská hvězda v tomto roce skončila na 2. místě v žebříčku WorldTour a na 4. místě ve světovém žebříčku UCI.

Nairo Quintana, spoluvedoucí týmu Arkea Samsic

Po šesti sezónách v týmu Movistar, z nichž poslední dvě byly nevýrazné, hodlá Nairo Quintana oživit svou kariéru tím, že se v roce 2020 připojí k bretaňské struktuře Arkéa-Samsic, kterou vybavil Ekoï! Stává se spoluvedoucím týmu po boku Warrena Barguila a Nacera Bouhanniho.
V rámci týmu Continental Pro se Condor stává fénixem: na konci sezóny 2020 vstává z popela s 5 úspěchy. Kolumbijec zvítězil na Tour de la Provence a Tour des Alpes Maritimes et du Var a v každém z těchto závodů vyhrál jednu etapu. V roce 2021 tým Arkéa-Samsic nedostal pozvánku na Giro d'Italia. Pro Naira, který snil o návratu na Giro, to bylo zklamání. Výzvou pro jihoamerického hrdinu tak bude vyhrát Tour de France.
Fanoušek Naira Quintany? Oblékněte si Premium 70 brýle svého idola a objednejte si je online na našich webových stránkách!

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC