Preferovaný jazyk a měna:
Top Start pro Ekoï Crazy Days! Až -60% 1 Bidon s nářadím Ekoï ZDARMA při nákupu nad 4500 Kč

Patrick LANGE

Patrick Lange je německý profesionální triatlonista narozený v roce 1986 v Bad Wildungen  
Patrick LANGE // IRON MAN Světový šampión
Filtrovat

Patrick Lange je německý profesionální triatlonista narozený v roce 1986 v Bad Wildungen. Tento ocelový superman s působivými výsledky je referencí ve světě triatlonu na dlouhé vzdálenosti. Kdo je tento všestranně nadaný sportovec? Jaké jsou vrcholy jeho kariéry? Zaměřte se na dvojnásobného mistra světa v Ironmanu: bájného Patricka Langeho.

Kdo je triatlonista Patrick Lange?

Patrik Lange je ve svých 34 letech skutečnou špičkou v triatlonu, spojené disciplíně kombinující plavání, jízdu na kole a běh. Postupně se tento Němec z Hesenska dostal na nejvyšší mezinárodní úroveň, až se stal dvakrát mistrem světa v Ironmanu.
Patrick je od dětství zvídavý chlapec, kterého žene intenzivní touha po sportovních zážitcích. Sní o tom, že poběží se svým otcem, který se připravuje na maraton. Ve dvanácti letech začal pravidelně trénovat po boku svého otce a jeho skupiny.
Mladý Patrick Lange se tehdy naučil objevovat hodnoty a lásku ke sportu, který nyní zaujímá důležité místo v jeho životě. Je nadšený běháním a rozhodne se vstoupit do TV Friedrichstein Clubu, aby se zúčastnil běžeckých závodů.

Před triatlonem horská kola

Když dálkový běh držel palce, Patrick Lange se vysmekl osudu a začal jezdit na horském kole. Jelikož je srdcem sportovec, využil možnosti naučit se jezdit na horském kole v klubu, kde trénuje.
A tak se v sedle zúčastnil svých prvních závodů! Cyklistika mu přinesla úspěch: ve 14 letech získal titul mistra Německa U15 na horském kole. O dva roky později, v roce 2002, dojel na 120 km dlouhé trati v maratonu horských kol Zierenberg na prvním místě. Tehdy si naplno uvědomil svou chuť k závodění na dlouhé tratě.

Začátky triatlonu na krátké vzdálenosti

Po vážné nehodě na kole, která se stala krátce po jeho úspěchu v MTB maratonu, se Patrick Lange zranil. Tato epizoda spolu se setkáním s Martinem Zülchem změní jeho budoucnost. Sportovní trenér v něm vidí potenciál budoucího triatlonisty... právem! Aby mladého Patricka postavil na nohy, připraví mu tréninkový program na míru určený triatlonistům.
Patrick se pak od horských kol vrhne na triatlon. Konec kariéry, začátek legendy!
Po vítězství v regionálním juniorském šampionátu v roce 2004 přestoupil Patrick Lange do klubu TuS Griesheim v národní lize. Z toho vyplývá šest let tréninku pod křídly Geralda Reichardta, jeho nového trenéra, který ho dovedl až na vrchol německého triatlonu na krátké vzdálenosti s ne méně než pěti tituly mistra Německa. Společně s týmovými kolegy Jörgem Haarmannem a Carstenem Wunderlichem získal na mistrovství světa v duatlonu bronzovou medaili ve smíšené štafetě.

Zrození šampiona v dálkových bězích

Na podzim roku 2012 se Patrick znovu setkal se svou celoživotní láskou - závody na dlouhé tratě. Začíná trénovat na profesionální úrovni s jediným cílem: bájný Ironman Hawaii.
Zatímco souběžně pokračuje ve studiu fyzioterapie, plave, šlape do pedálů a běhá na svém prvním závodě na poloviční vzdálenost, Ironman 70.3 Wiesbaden, kde končí na čestném 7. místě. V roce 2013 vystoupil na druhý stupínek na stupních vítězů na Ironman 70.3 Luxembourg s časem 3 h 54 min 25 s
V následujícím roce se Patrick zúčastnil mistrovství světa Ironman 70.3.
Konec roku 2014 provázela pro triatlonistu nová změna klubu: tým DSW Darmstadt. Patrick se rozhodne dát své kariéře nový impuls. Vezme býka za rohy a obklopí se týmem, který má železné základy, aby vystřelil na měsíc a stal se jedním z nejlepších triatlonistů na světě.
Jeho tvrdá práce se vyplatí, protože v roce 2015 získá třetí místo na Německém mistrovství v dálkovém triatlonu.

2016, sen se stává skutečností

V roce 2016 učinil Patrick ve svém životě zlom: opustil práci fyzioterapeuta a začal se naplno věnovat sportovní kariéře. Pod vedením mistra světa Ironman z roku 2005 Farise Al-Sultana dělá Patrick Lange den za dnem pokroky.
Na různých mezinárodních soutěžích dosahuje několika výkonů. Veškeré jeho úsilí bylo odměněno, když zvítězil na Ironman Texas a stal se severoamerickým šampionem. Nezapomenutelný den, který ho vynesl přímo na vrchol žebříčku: Patrick skutečně vstupuje mezi elitní triatlonisty.
Vítězstvím v Texasu se Patrick Lange kvalifikoval na svůj životní sen: nezdolnou a legendární trať v Koně. Konečně má vstupenku na Havajského Ironmana, svatý grál!"
Patrick je při protnutí cílové pásky na Big Islandu zaplaven emocemi, je vděčný a překypuje radostí. Našel svou cestu. Třešničkou na dortu je překonání rekordu Američana Marka Allena v hlavní disciplíně maratonu.

Koruna Ironmana na Havaji Patricka Langeho

2017, rok triumfu!
Patrick Lange se opět na Havaji postavil na start tohoto nadlidského a zběsilého závodu, odhodlanější než kdy jindy získat titul.
3,8 km plavání, 180 km na kole a 42,195 km běhu zvládne za 8 h 1 min 40 s nový rekord a především posvěcení: Patrick Lange je Mistrem světa Ironman.
Mimořádný výkon, který tento železný muž v roce 2018 obnovil, když jako první triatlonista v historii dokončil závod pod hranicí 8 hodin (7 h 52 min 39 s).
Pro Ekoï je velkou ctí, že může být partnerem tohoto vynikajícího triatlonisty při jeho tréninku a závodech. Pro milovníky triatlonu a cyklistiky nabízíme možnost nosit brýle a helmu Patricka Langeho!

 Newsletter

Formát e-mailu není správný. Zkontrolujte prosím své zadání.
Vyskytla se chyba.
Tento e-mail je již zaregistrován.
Registrace dokončena.

Nenechte si ujít nabídky EKOI a přihlaste se k odběru našeho Newsletteru

Pokračujte v nákupu na EKOI RACING Pokračujte v nákupu na EKOI CLASSIC